Arabische broodjes

Arabische broodjes-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    4 pitabroodjes
•    12 lamsgehaktballetjes
•    1 aubergine
•    1/2 portie labne met Arabische kruiden en granaatappelpitjes
•    4 eetlepels extra granaatappelpitjes
•    4 handjes ijsbergsla
•    4 takjes munt
•    4 takjes bladpeterselie

Maak de labne volgens dit recept. De yoghurt waarvan labne gemaakt is moet je 4 uur uit laten lekken dus het makkelijkste is om deze alvast de avond van te voren te maken.

Bak de pitabroodjes volgens dit recept of bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de aubergine in de lengte in 4 plakken. Bak de lamsgehaktballetjes in de koekenpan in circa 10 minuten gaar in een scheutje olijfolie. Grill de plakken aubergine op laag vuur circa 4 minuten per kant in een grillpan in een scheutje olijfolie.

Hak de munt en peterselie grof en meng met de sla.

Snijd de broodjes open en besmeer ruim met de labne aan beide kanten. Verdeel de kruidensla over de broodjes gevolgd door de gegrilde aubergine en de gehaktballetjes. Bestrooi met de extra granaatappelpitjes en leg de bovenkant van het broodje erop.

 

Ik ben gek op goedgevulde broodjes als avondeten. Burgers, hotdogs maar ook pitabroodjes gecombineerd met vlees, groente en een lekker sausje staan hier dan ook regelmatig op het menu. Vorige week wilde ik graag zelf labne maken en aangezien labne typisch Arabisch is bedacht ik deze Arabische broodjes. Een super simpel recept wat binnen no time op tafel staat, vooral als je de labne en de pitabroodjes al eerder maakt. Deze Arabische broodjes zijn heerlijk kruidig en super smaakvol.


2 reacties

  1. Wat een mooi plaatje! 🙂 Ben ook fan van de Midden-Oosterse keuken, dus vind het er erg lekker uit zien :).

    1. Wat lief 🙂 Dank je wel!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.