Arabische wraps

Ingrediënten voor 4 personen:
•    1 aubergine
•    1 theelepel ras el hanout kruiden
•    1 avocado
•    4 spelt wraps
•    1 portie falafel
•    100g granaatappelpitjes
•    4 handjes veldsla
•    100g geitenkaas

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de aubergine in met olijfolie en leg in een ovenschaal. Pof in een voorverwarmde oven in 40 minuten gaar.

Maak ondertussen de falafel volgens dit recept (je kunt uiteraard ook gewoon falafel balletjes kopen). Snijd de avocado in plakjes

Halveer de aubergine en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer dit samen met de ras el hanout kruiden tot een spread. Je kunt dit eventueel al een dag eerder doen want de spread is ook koud erg lekker.

Bak de falafel in een koekenpan en verhit in een andere koekenpan de wraps.

Besmeer de wraps met de aubergine spread. Verdeel de veldsla, granaatappelpitjes en avocadoplakjes hier over heen. Beleg vervolgens met de falafel balletjes en verkruimel de geitenkaas er over heen.

 

Een tijdje geleden kocht ik speltwraps bij de Ekoplaza. Hier zitten geen gekke ingrediënten zoals E-nummers en suiker in en ze zijn me toch lekker (dit is niet gesponsord, maar gewoon mijn eerlijke mening). Sindsdien hebben wij de wraps weer helemaal herontdekt en staan ze eigenlijk iedere week wel op tafel. Wel variëren we volop met de vulling. Vorige week bedachten we deze vegetarische Arabische wraps. Super lekker van smaak en, vooral als je de aubergine spread en falafel balletjes alvast een dag eerder maakt, heel snel klaar. Ideaal voor als je niet zoveel tijd hebt om te koken en dat is hier tegenwoordig zo’n beetje standaard het geval op een werkdag waarop Dex naar het kinderdagverblijf is geweest. Wij gaan dit dan ook zeker vaker eten!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.