Asperge basilicum taart

Asperge basilicum taart in filodeeg met logo

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
•    4 plakken filodeeg
•    15g basilicum
•    100g groene aspergetips
•    200g spekreepjes
•    2 eieren
•    2 eetlepels Griekse yoghurt
•    70g geraspte kaas
•    Rasp van 1 citroen
•    Peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een rechthoekige quichevorm en vet deze in met een beetje olijfolie. Bekleed met het filodeeg (leg dit op tijd uit de vriezer want het heeft een lange ontdooitijd).

Leg de basilicum blaadjes op de bodem van de quiche en beleg met de aspergetips. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan en dep goed droog met keukenpapier. Strooi over de asperges.

Kluts de eieren los en meng met de yoghurt, kaas en citroenrasp. Giet het eiermengsel over de quiche.

Bak de quiche in 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

 

Hoewel ik gek ben op quiche was het al heel lang geleden dat we deze gegeten hadden. Hoog tijd om een nieuw recept te proberen dus! Ik besloot eens een keer voor een filodeeg bodem te gaan. Weer eens wat anders en lekker knapperig! Het resultaat van deze asperge basilicum taart was super lekker! Knapperig deeg, zoute spekjes, friszure citroen en smaakvolle asperges: echt een top combinatie! En ook fijn: deze quiche vergt weinig voorbereidingstijd en staat lekker snel in de oven.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.