Auberginerolletjes

Auberginerolletjes-met logo

Ingrediënten voor 10 hapjes:
•    1 aubergine
•    10 theelepels paprikahummus
•    10 zongedroogde tomaatjes
•    30g rucola

Maak de paprikahummus volgens dit recept. Dit kun je ook al een dag eerder doen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een bakje hummus van de versafdeling bij de supermarkt kopen, wanneer ze geen paprika hebben gebruik je naturel of zongedroogde tomaat.

Snijd aan beide kanten een hele dunne plak van de aubergines, deze gebruik je niet. Snijd de rest van de aubergine nu in 10 dunne plakken.

Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken.

Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en grill de aubergine plakken in 2 minuten aan beide kanten totdat er een mooi grillstreepje opstaat.

Bestrijk iedere plak aubergine met een theelepel hummus. Verdeel de rucola over de aubergine plakken en leg op iedere plak een zongedroogd tomaatje. Rol de plakken op en zet de aubergine rolletjes vast met een prikker.

 

Als foodblogger eet je soms een beetje raar. Ik vind het altijd leuk om af te wisselen in type recepten, dus eten wij wel eens een diner van voorgerechten of hapjes of combineer ik een hapje met een restje salade of wat brood. Zo ook vorige week. Er was nog wat bulgursalade met gegrilde perzik over (morgen online!), maar ik wilde ook graag een nieuw hapje proberen. Dat werden deze aubergine rolletjes. Echt een aanrader en behoorlijk gezond! Ze zijn ook makkelijk en snel te maken en goed voor te bereiden want ook koud smaken deze rolletjes top.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.