Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 grote avocado
• 2 eieren
• klein stukje kaas
• peper en zout naar smaak
• Voor erbij: geroosterd zuurdesembrood en olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht)
Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel nog een klein beetje van het vruchtvlees rondom het gat van de pit uit de avocado zodat er dadelijk een ei in past.
Leg de avocadohelften in een ovenschaaltje. Breek een ei en vul hiermee het gat in een van de avocadohelften. Doe hetzelfde met het andere ei en de andere helft van de avocado. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Rasp de kaas heel fijn en strooi over de avocadohelften heen. Een dun laagje is hier voldoende.
Bak de avocado eitjes in circa 15 minuten in het midden van de oven. Bij ons stonden ze er 17 minuten in en toen waren de eieren al iets te hard. Dit ligt natuurlijk ook aan de grootte van de eieren die je gebruikt.
Serveer de avocado eitjes met een snee geroosterd zuurdesembrood en wat olijfolie.
Mark zag laatst op internet een foto van eieren in avocado gebakken in de oven. Wij eten in het weekend graag een ei bij ons ontbijt en ook avocado vinden we allebei erg lekker. We besloten alweer een paar weken geleden op de zondagochtend dan ook om dit experiment eens de oven in te schuiven. Het resultaat was erg lekker! Dit ontbijt is super gezond, maar dankzij de grote hoeveelheid eiwitten en gezonde vetten ook erg voedzaam. Je kunt er dus wel even op vooruit 😉