Ingrediënten voor 1 persoon:
• 2 bastogne koekjes
• 2 flinke theelepels Skyr (of andere dikke yoghurt)
• 6 verse frambozen
• 1 flinke theelepel frambozenjam
Leg 1 van de koekjes met de geribbelde kant naar beneden op een bordje. Verdeel de Skyr hierover en beleg met de frambozen.
Leg het andere koekje hier bovenop, wederom met de geribbelde kant beneden. Besmeer met de frambozenjam.
Recepten bedenken met restjes, ik vind het altijd een sport. Ik had nog 2 bastogne koekjes liggen en wilde hier graag iets mee. Skyr heb ik eigenlijk bijna altijd in huis en toevallig had ik een dag ervoor frambozen gekocht en stond er nog jam. Zo ontstond dit super simpele en hele snelle recept voor framboos bastogne tompouce. Eigenlijk kun je het bijna geen recept noemen zo eenvoudig is het.Heerlijk als je nog op zoek bent naar een makkelijk toetje. En geheel in stijl van de traditionele tompouce is het ook bij deze een uitdaging om ‘m netjes te eten 😉