Behind the scenes: januari 2017

Januari was voor mij een heerlijke maand die volop in het teken van eten stond. Door het werken aan alle goede voornemens weekmenu’s waarbij ik zocht in al mijn bestaande recepten werd ik helemaal geïnspireerd om weer eens een paar “gouwe ouwe” te maken voor onszelf. Zo bakte ik deze maand weer amandel kruidencake, torta al limone, appelflappen en gezond banaanbrood. Ook stonden de pompoen pasta, flammkuchen en preitaart weer eens op het menu, heerlijk! En omdat ik al weer 8 maanden zwanger was begon ik ook met het vullen van de vriezer. Hiervoor maakte ik Indiase maaltijdsoep, lasagne, pompoenrisotto, nasi en hutspot. Ook de eerder genoemde gezonde baksels gingen in plakjes de vriezer in. Handig als ik straks wellicht weinig tijd heb om ontbijt, lunch of een gezond tussendoortje te maken. En natuurlijk maakte ik ook volop nieuwe recepten zoals boerenkool frittata, bleekselderij salade, gevulde puntpaprika, limoenvis, appel kaneel boterkoek en pralinecake met frambozen en bessen (die laatste 3 komen snel online) en experimenteerde ik zelfs al met wat recepten voor Pasen en het voorjaar. Het enige wat ik vergat deze maand was foto’s maken voor de behind the scenes, oeps…!

Het jaar begon al goed met een lekker rommeldagje thuis. En het grote voordeel van niet kunnen drinken met oud&nieuw is dat je ook geen last hebt van een kater 😉 We ruimden dus de kerstversieringen op, ik schoof een paar baksels de oven in en we hingen nog even lekker op de bank met Netflix. Heerlijk! ’s Avonds kwamen er vrienden langs met wie we een gezellige nieuwjaarsborrel hadden.

De eerste week van januari verliep verder rustig. Op werk waren er nog veel mensen op vakantie waardoor ik geen al te lange dagen hoefde te maken. Fijn zo vlak voor mijn verlof, want de laatste loodjes begonnen toch wel een beetje zwaar te wegen. In de avonden ging ik sporten, kwam er een vriendin langs en had ik een gezellige nieuwjaarsborrel met vriendinnen in Utrecht.

Op vrijdag had ik alweer weekend wat begon met een sportlesje gevolgd door een gezellige lunch en middag met een vriendin. ’s Avonds begon ik met met vullen van de vriezer en hing ik lekker op de bank. Zaterdag ging ik even de stad in en had ik vervolgens een lunchdate met een vriendin bij Vinnies op de Scheldestraat in Amsterdam. Heerlijk eten en goede bediening, echt een aanrader dus! De rest van de dag bestond uit bloggen en koken en ’s avonds zat ik lekker op de bank met Wie is de Mol. Zondag had ik een high tea met vriendinnen bij Oudaen in Utrecht. Het was erg gezellig, maar de bediening was niet top en ook qua eten heb ik wel eens betere high teas gehad. Aan het einde van de dag was er nog een borrel bij vrienden in Utrecht. Kortom, een gezellig weekend!

Toen was het ineens al tijd voor mijn allerlaatste werkweek voor mijn zwangerschapsverlof. Best een bizar idee! Hoewel ik echt wel toe was aan verlof vond ik het heel moeilijk voor te stellen om 4 maanden niet op kantoor te komen en realiseerde ik me ook dat wanneer ik terug ben, mijn leven er natuurlijk volkomen anders uitziet. Hoewel ik daar heel veel zin in heb, blijft dat toch ook een raar idee. Die week werkte ik nog even flink door om alles netjes af te ronden. ’s Avonds ging ik sporten, had ik een etentje en ook gewoon een fijn bankhangavondje. Donderdag was mijn laatste dag die werd afgesloten met een kleine borrel. Erg gezellig en mijn lieve collega’s hadden allemaal kaartjes en kadootjes. Super leuk!
IMG_2696 IMG_2697
Dat eerste weekend drong het besef van verlof nog steeds niet echt door. Vrijdag ging ik sporten en ’s middags had ik een pedicure en gezichtsbehandeling gepland staan om lekker in de relaxmodus te komen. Dat lukte goed want de rest van de dag spendeerde ik op de bank met tijdschriften 😉  ’s Avonds gingen we uiteten bij Bar Spek om mijn verlof te vieren, erg gezellig en heerlijk gegeten! De rest van het weekend rommelde we wat in huis om de laatste dingetjes voor de komst van de baby in gereedheid te brengen. Ik had ineens een enorme behoefte om alles op te ruimen 😉 Verder werd er ook dit weekend weer uitgebreid gekookt, zowel voor onszelf als om de vriezer weer wat verder te vullen.

In de week erna besloot ik het lekker te nemen van mijn vrije tijd. Ik ging af en toe even de stad in, las een boek en wat tijdschriften, hing op de bank met Netflix, had een zwangerschapsmassage en plande een kappersbezoekje. Maar tegelijkertijd wilde ik mijn tijd natuurlijk ook nog een beetje nuttig besteden, dus ik werkte flink vooruit voor mijn blog zodat er hopelijk nog wat receptjes online komen nadat ik bevallen ben. Tevens werkte ik mijn receptenindex bij, iets wat ik al sinds oktober niet meer gedaan had, oeps! En ik ging natuurlijk ook nog trouw naar mijn Mom in Balance sportlesjes. Heerlijk dat dit nu lekker in de ochtenden kan, in plaats van de in de avonden.

In het weekend kwam er een vriendin eten, ging ik samen met Mark even de stad in waarbij we o.a. lekker lunchten bij Pain Quotidien, gingen we bij vrienden eten en kwamen mijn ouders gezellig langs met wie we heerlijke burgers gingen eten bij Café Kostverloren, bij ons om de hoek. Ook maakte ik een hele toffe (en lekkere!) passievrucht citroen taart en een leuk ontbijtje voor Pasen. Door mijn verlof ontstond er ineens een hoop ruimte in mijn hoofd voor nieuwe recept ideeën en ik besloot ze maar meteen ten uitvoer te brengen 😉
Passievrucht citroen taart met chocolade drip met logo
Aangezien ik in de eerste week van mijn verlof zo’n beetje mijn volledige to do lijst had afgewerkt was er in die tweede week volop tijd voor het uitwerken van een paar Paasartikelen voor de website, het proberen van nog wat meer nieuwe recepten, lunches met vriendinnen, ik ging op kraamvisite bij een collega, ging koffie drinken, las boeken en wat tijdschriften, maakte een puzzel, ging lekker sporten en keek nog wat films en series. Heerlijk zo’n relaxte week, ik werd er helemaal zen van!

Aan het einde van de week begon de verveling echter ook wel een beetje toe te slaan. Ik ben nu eenmaal niet zo goed in niets doen…. Dus ik was blij dat het weekend was en Mark ook lekker thuis was. We sliepen lekker uit (nu kan het nog), rommelden wat in huis, ik probeerde nog 2 nieuwe recepten en we gingen uiteten bij SNCKBR, een soort van gezonde snackbar. De bediening was wat traag maar de sfeer gezellig en het eten erg lekker!
IMG_2744
En toen was januari alweer voorbij. Tot half februari heb ik vooruit gewerkt voor mijn blog en komen er dus gewoon nieuwe recepten online. Ik ga er vanuit dat de baby er tegen die tijd is en dan ga ik mijn tijd even aan andere dingen besteden dus zal het een tijdje wat stiller zijn op Uit de pan van San. Gelukkig staan er genoeg lekkere recepten in het archief om inspiratie uit te halen 😉 en voor de Paasdagen heb ik al wat artikelen vooruit gepland voor jullie.


2 reacties

    • Susan op 31/01/2017 om 11:05
    • Reageer

    Geniet van je verlof! Ook hier vanaf volgende week verlof en dan ga ik ook lekker de vriezer vullen. Daar kan ik jouw recepten natuurlijk goed bij gebruiken 🙂

    Ik was ook nog aan het denken over een leuk baksel wat ik nu kan maken en invriezen waar straks dan de muisjes overheen kunnen. Heb jij nog ideeen?

    1. Dank je wel, jij ook alvast een fijn verlof!!

      Goed idee om alvast vooruit te bakken voor de kraamtijd! Dingen die je goed kunt invriezen zijn bijvoorbeeld cake, muffins/cupcakes of brownies. Maar het is natuurlijk wel zo dat de cake er natter van wordt en vers altijd lekkerder is. Glazuren en decoreren sowieso pas na het ontdooien doen en het gebak ruim de tijd geven om volledig op kamertemperatuur te komen voordat je decoreert.
      Snel decoreren kan goed door bijvoorbeeld een lekkere hazelnoot chocoladepasta te gebruiken als “plakmiddel” voor de muisjes. En is ook gewoon erg lekker natuurlijk 😊

      Succes en geniet van de komende tijd!!
      Groetjes, Sanne

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.