Behind the scenes: mei 2017

Mei was voor mij toch vooral de maand waarin ik weer moest gaan werken na mijn verlof. Maar de eerste 10 dagen was dat nog niet zo. Wel ging Dex in die eerste 2 weken een paar keer wennen op het kinderdagverblijf en dat ging gelukkig heel goed.  In die eerste week van mei ging ik verder nog lunchen met een vriendin bij Anne & Max, kwam er een andere vriendin met haar baby op bezoek en kregen we kraamvisite. Ook ging ik met 2 vriendinnen inclusief baby’s lunchen bij de kanarieclub. Op vrijdag had Mark zijn eerste papadag maar helaas was het slecht weer dus besloot ik mezelf te trakteren op een pedicure en gezichtsbehandeling terwijl Mark thuis was met Dex.

In het weekend konden we mijn ketting ophalen. Hij is echt super gaaf geworden al zeg ik het zelf 🙂 Ook ging ik nog even naar de kapper, met werk weer in aantocht vond ik het tijd om mezelf te verwennen. Mijn schoonouders kwamen gezellig eten op zaterdag. Ik maakte een zalm quiche met groene groentes die je binnenkort online vindt. Op zondag hadden we kraamvisite en deden we het verder rustig aan.

De laatste dagen van mijn verlof had ik nog een kraamvisite. Ook had Dex nog een wendag en ging ik in die tijd even lekker shoppen. Na maanden van geen nieuwe kleren kopen voor mezelf vond ik het heerlijk om dat weer eens te doen. Gelukkig bleken wijde shirts momenteel hip te zijn. Wel handig met een figuur wat nog steeds lang niet de oude is tot mijn grote frustratie. Ook gingen we die dagen nog een keer heerlijk uiteten bij Café Cook toen een vriendin van mij langs kwam en aanbood op Dex te passen. Super lief!

Op 11 mei moest ik toen toch echt weer beginnen. Ik had er niet heel veel zin in, maar de dag vloog voorbij en het was erg gezellig om mijn collega’s weer te zien. Ook vond ik het stiekem toch wel fijn om weer even met mijn hoofd bezig te zijn en mijn handen vrij te hebben. Wel moest ik enorm wennen aan alle drukte op kantoor na al die maanden in mijn baby bubbel. Maar ik ging natuurlijk op tijd weer naar huis om lekker met Dex te knuffelen en ook op vrijdag maakte ik er geen al te lange werkdag van.

In het weekend hadden we bewust weinig gepland omdat ik dat wel fijn vond na die eerste werkdagen. Op zaterdag kwam er spontaan nog even een vriendin lunchen, gezellig! In tegenstelling tot voorheen probeer ik de laatste tijd echt te zorgen voor een minder volle agenda zodat er wat meer ruimte is voor dit soort spontane ideeën. Aan het einde van de dag kwamen er nog vrienden borrelen en maakte ik ’s avonds deze witlof brie plaattaart. Zondag was natuurlijk mijn eerste moederdag en werd ik verrast met een roos met foto, een knutselwerkje en een ontbijtje op het terras (aangezien Dex nog te klein was om een ontbijt op bed voor me te maken). Wat een heerlijk begin van de dag! ’s Middags hadden we nog een gezellige verjaardagsborrel bij vrienden.

’s Avonds maakten we okonomiyaki en sneden we ook alvast alle groentes en kookten we de rijst voor de nasi van de dag erna. Fijn om na een drukke werkdag thuis te komen met je baby en te weten dat het eten zo klaar is. In deze eerste weken probeer ik hier steeds rekening mee te houden door in het weekend iets te maken wat we later in de week makkelijk kunnen opwarmen (lasagne bijvoorbeeld) of te kiezen voor gerechten die lekker snel klaar zijn. Ideaal. Gelukkig ben ik nu nog aan het opbouwen waardoor ik nog 2 dagen per week vrij ben en is Mark op vrijdag altijd thuis bij Dex dus dan valt het nog mee qua planning en regelen.

Ook ging ik op maandagavond nog even sporten, heerlijk! Dinsdag en woensdag was ik vrij. Op dinsdag maakte ik een flinke wandeling met de kinderwagen en shopte ik meteen nog wat kleertjes voor Dex. Op woensdag deden we het rustig aan en spendeerde ik nog wat tijd aan mijn blog. Hoewel ik de laatste weken weinig nieuwe recepten gekookt had stonden er nog aardig wat foto’s die nog nabewerkt moesten worden op mijn computer en ook plande ik een aantal artikelen in.

Ik ben wel benieuwd hoe dit de komende tijd gaat lopen. Tot het einde van juni heb ik vooruit gewerkt tijdens mijn verlof maar nu ik weer aan het werken ben vind ik het nog even zoeken naar de balans van werk, baby, man en vrienden en is het soms lastig om daarnaast ook nog voldoende tijd voor mijn blog te vinden. Toch probeerde ik dat weekend 2 nieuwe recepten uit: garnalen met pittige ananas kokos saus ook een ananas kokos toetje. Die laatste was nog niet zoals ie zijn moet en zul je dus ook niet terug vinden op mijn blog voorlopig 😉

In de week van Hemelvaart hoefde ik maar 2 dagen te werken. Heerlijk, want het was natuurlijk stralend weer. Woensdag ging ik koffie drinken met een vriendin bij Café Cook en zat ik ’s middags met Dex op ons eigen balkon. ’s Avonds kwamen er vriendinnen eten en maakte ik een borrelplateau en deze chorizo plaattaart. Vanaf donderdag gingen we met z’n drieën een paar dagen naar Maastricht. Heerlijk genieten van de zon, veel terrasjes, natuurlijk vlaai, lekker wijntjes drinken en veel uiteten. Hoewel we ons zeker wel een beetje moesten aanpassen op dit eerste weekend weg met z’n drieën was het super geslaagd! Binnenkort komt er ook nog een artikel online met alle foodie hotspots van Maastricht.

Op zondag gingen we weer naar huis. We hadden geen zin om nog boodschappen te moeten doen en dus maakten we een omelet met allerlei restjes die we nog in huis hadden (chorizo, champignons, paprika, lente ui en peterselie). Vaak denk ik er niet aan om zoiets te maken terwijl ik het wel altijd heel erg lekker vind. Toch maar eens vaker doen 😉 Maandag was ik nog steeds vrij. Super fijn! Ik lunchte op ons balkon met een vriendin en rommelde de rest van de dag een beetje in huis en speelde met Dex. ’s Avonds ging ik met een vriendin eten bij Zuiver in Utrecht. Lekker eten, vriendelijke bediening en zeer handig met de auto bereikbaar. Fijn als je allebei een stukje moet reizen.

Dinsdag was het tijd om even op werk te knallen want na 6 dagen vrij en een aankomende werkweek met alleen nog 2 cursusdagen erin vroeg om efficiëntie. Gelukkig kreeg ik alles gedaan wat ik wilde en was het eten binnen no time klaar (restje nasi voor Mark en maaltijdsalade voor mij). Dus konden we ’s avonds lekker relaxt beginnen aan House of Cards seizoen 5 (ben je ook zo verslaafd?) en kon ik woensdag heerlijk zen van mijn vrije dag genieten. Ik gebruikte die om dit artikel af te maken en nog wat andere berichten voor de komende weken in te plannen op mijn blog in de periode dat Dex sliep. Ook kookte ik ’s avonds weer eens lekker gezond (vis, spitskool en gebakken zoete aardappel blokjes). Dat was wel nodig na al dat uiteten van de afgelopen dagen!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.