Ingrediënten voor 3 personen:
• 1 kg zoete aardappel
• 400g pastinaak
• 300g boerenkool
• 1 flinke eetlepel mosterd
• klein scheutje melk
• flinke snuf versgemalen peper
• klein snufje zout
Schil de zoete aardappelen en de pastinaak en snijd in blokjes. Kook ze in een grote pan voor circa 5 minuten. Voeg nu de boerenkool toe en kook nog 15 minuten mee.
Giet het water van de groentes af en doe ze terug in de pan. Voeg nu de mosterd, melk en kruiden toe en stamp tot een smeuïge puree.
Serveer met een stukje vis of vlees. Liever vegetarisch? Voeg dan bijvoorbeeld nog wat feta, geitenkaas of andere kaas toe. Laat bij het gebruik van een zachte kaas dan wel de melk achterwege anders is je puree wellicht niet stevig genoeg.
De pastinaken liggen alweer een tijdje in de winkel maar ik dacht er eigenlijk steeds niet aan om ze mee te nemen. Twee weken geleden zag ik wat pastinaak receptjes op Instagram voorbij komen en aten wij deze pastinaak puree bij vrienden. Dit herinnerde mij eraan dat het hoog tijd werd een nieuw recept met deze heerlijke groente te bedenken. Pastinaak en zoete aardappel gaan goed samen en ik had wel weer zin in een stamppot. Tegenwoordig ben ik meer van de zoete dan van de reguliere aardappelen. Dus zo ontstond dit recept voor boerenkool pastinaak stamppot met zoete aardappelen. Wij vonden het heerlijk en aten het laatst 2 dagen achter elkaar (lekker makkelijk als je na het sporten meteen kunt eten en niet nog eerst hoeft te koken).