Boerenkool spelt salade

Boerenkool spelt salade met logoIngrediënten voor 4 personen:
•    150g spelt (o.a. verkrijgbaar in de natuurwinkel)
•    200g boerenkool, gesneden
•    1 sjalot
•    1 teen knoflook
•    3 eetlepels balsamico azijn
•    3 eetlepels olijfolie
•    150g groene olijven
•    75g gedroogde cranberry’s
•    60g pompoenpitten
•    20g peterselie

Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kijk hier op tijd naar. De spelt die ik gebruik moet bijvoorbeeld 24 uur weken en 1 uur koken, dus die moet je een dag van te voren al laten weken.

Snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Meng beide met de balsamico azijn en laat ongeveer 5 minuten marineren. Voeg dan de olijfolie toe, roer goed door en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Giet de olijven af en hak grof. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Pluk de peterselie in grove stukken.

Giet het kookvocht van de spelt af en meng de warme spelt met de rauwe boerenkool. Roer nu ook het ui knoflook mengsel erdoor. Voeg de olijven, cranberry’s en pompoenpitten toe. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

Bron: delicious. februari 2015

 

Vlak voor onze skivakantie kreeg ik de nieuwe delicious, die weer vol stond met allerlei lekkere recepten. Deze boerenkool spelt salade was er eentje die ik zeker wilde proberen. Het recept was eigenlijk met groene kool maar die zag ik niet in de supermarkt dus ik besloot er maar een boerenkool variant van te maken. Ik maakte deze salade vorige week toen er vriendinnen kwamen eten en hij viel goed in de smaak. Het is een heerlijk gezond recept en een leuke manier om boerenkool eens anders te eten dan in een stamppot. Ook is dit recept vrij snel klaar, alleen de spelt koken kost even wat tijd maar daar hoef je niet bij te blijven en de rest is binnen 10 minuten gedaan. Ik had nog een restje over wat ik de volgende dag meenam naar mijn werk als lunch en ook koud is deze salade een aanrader. Maar als ik mag kiezen ga ik toch voor de verse en dus nog warme variant!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.