Ingrediënten voor 10 muffins:
• 150g bloem
• 60g suiker
• 1 flinke theelepel bakpoeder
• Snufje zout
• 125 milliliter volle melk
• 1 ei
• 45g ongezouten roomboter
• 100g ricotta
• 150g bosbessen
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en vul een muffinvorm met cupcake papiertjes.
Zeef de suiker met de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom. Meng de melk met het ei met een garde.
Maak een kuiltje in het bloem mengsel en schenk het melk mengsel hier in terwijl je het beslag mixt op lage snelheid. Wanneer de ingrediënten gemengd zijn mix je het beslag nog even door.
Smelt de boter en voeg deze toe aan het beslag. Mix weer totdat alles goed gemengd is.
Voeg de ricotta toe en mix nogmaals goed door. Schep tenslotte met een spatel de bosbessen door het beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zorg er daarbij voor dat je ze tot net iets onder de rand vult.
Bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar. Ze zijn goed als ze gerezen zijn en terug veren wanneer je er zachtjes op drukt.
Laat de cakejes ongeveer 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.
Mijn moeder plukt ieder jaar bosbessen in de natuur en daar krijg ik dan meestal ook wat van. Zo ook vorig jaar. Ik maakte er toen van alles mee, zoals deze heerlijke salade. Maar de bosbessen muffins, een Amerikaanse klassieker, vergat ik. Die ging dus op het “nog te maken recepten” lijstje. Hoewel het nog lastig is ze te kunnen wild plukken liggen de bosbessen wel al volop in de winkels. Voor deze muffins besloot ik ricotta toe te voegen omdat dit niet heel erg vet is maar wel altijd voor heerlijk romige baksels zorgt.