Bosbessen tiramisu

Bosbessen tiramisu-met logo

Ingrediënten voor 6 personen:
• 1 pak lange vingers
• 250g bosbessen/blauwe bessen
• 60g suiker
• 250g mascarpone
• 150g Griekse yoghurt
• Cacaopoeder of melkchocoladeschaafsel ter garnering

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Beleg de bodem van een schaal met lange vingers.

Pureer de bessen met een staafmixer. Voeg de mascarpone, yoghurt en suiker toe en mix tot een gladde massa. Verdeel dit mengsel over de lange vingers.

Laat de tiramisu minstens 2 tot 3 uur in de koelkast opstijven (een dag kan ook).

Schep voor het serveren het cacaopoeder in een zeefje en bestuif de tiramisu met de cacao. Je krijgt het mooiste effect door met een lepel of mes tegen de rand van het zeefje te tikken. Je kunt ook melkchocolade raspen en deze over de tiramisu heen strooien zoals ik deed in dit recept voor citroen tiramisu.

 

Vorige week was ik bij mijn ouders. Zij hadden net een flinke hoeveelheid bessen geplukt in de Peel en ik kreeg natuurlijk een flinke portie mee. Super lekker natuurlijk, want verser krijg je ze niet. Behalve gewoon zo eten besloot ik er ook wat receptjes mee te maken. Een daarvan was deze snelle en frisse bosbessen tiramisu. Maar ik maakte afgelopen week ook een heerlijke salade met bosbessen. Het recept daarvan vind je over een paar dagen op de site.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.