Bosvruchten amandel overnight oats

overnight oats met logo

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    150g Skyr
•    35g havermout
•    5g lijnzaad
•    1 theelepel kaneel
•    125g bosvruchten (kan uit de vriezer)
•    1 theelepel allesbinder
•    Handje amandelen, gehakt
•    Handje rozijnen

Begin de avond van te voren. Roer de Skyr met de havermout, het lijnzaad en de kaneel door elkaar. Zet afgedekt weg in de koelkast.

Wanneer je werkt met vriezerfruit zet je dit ook de avond van te voren al uit de vriezer.

Wanneer je gaat ontbijten verwarm je het fruit in een pannetje totdat het een beetje kapot gaat en er wat sap vrijkomt. Bindt het sap met de allesbinder en je hebt al snel een compote.

Schenk het warme fruit over de overnight oats en bestrooi met de gehakte amandelen en rozijnen. Serveer direct zodat het fruit nog warm is.

 

Iedere ochtend ontbijt ik met havermout en yoghurt maar nog nooit had ik overnight oats gemaakt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Meestal worden overnight oats met melk gemaakt maar die had ik niet in huis en leek mij ook iets te papperig worden dus ik besloot Skyr te gebruiken. Uiteraard kun je ook prima voor kwark of andere (dikke) yoghurt kiezen. Gezien de winterse temperaturen leek het me wel een fijne start van de dag om iets warms toe te voegen aan mijn overnight oats. Ik had nog bosvruchten in de vriezer liggen en besloot hier een soort van compote van te maken. Super makkelijk want in 2 minuten klaar en daarmee kun je dit heerlijke en gezonde ontbijtje ook prima op een werkdag klaarmaken.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.