Ingrediënten voor 8 amuses/hapjes
• 250g broccoli
• 2 sjalotjes
• 2 eetlepels olijfolie
• 300ml kippenbouillon
• 150ml kookroom
• 100g Hollandse garnalen
• 1 eetlepel gehakte bieslook
• Peper & zout
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Snipper de sjalotjes en snijd de broccoli in kleine roosjes. Doe de olijfolie in een wokpan en fruit hierin de sjalotjes goudbruin in circa 4 minuten.
Voeg de broccoli roosjes toe en wok ze een paar minuten mee.
Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Stoof de broccoli in 8 tot 10 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.
Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de broccoli zacht is.
Pureer het broccoli mengsel met een staafmixer tot een smeuïg geheel en laat een beetje afkoelen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli crème over 8 amuse glaasjes. Zet in de koelkast om verder koud te worden.
Verdeel voor het serveren de garnalen over de glaasjes en bestrooi met de bieslook.
Bron: Kookcursus mama
Deze broccoli crème met garnalen is een heerlijke amuse maar kun je ook prima maken als hapje op een verjaardag of onderdeel van een buffet. Het is een simpel recept met een professioneel ogend en heerlijk smakend eindresultaat. Geen vis liefhebber? Vervang dan de garnalen door een plakje parma- of serranoham. Fijn van dit recept is dat je het helemaal kunt voorbereiden.
Wanneer je dit gerecht bereidt met zelfgemaakte kippenbouillon is het suikervrij.