Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 lekkere verse harde broodjes
• ½ avocado
• ¼ rode paprika
• 3 champignons
• ¼ courgette
• Handje hazelnoten
• 50g zachte geitenkaas (of feta)
Voor dit recept heb je een grillpan of panini ijzer nodig.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster hierin de hazelnoten goudbruin. Hak grof en zet weg tot gebruik.
Prak de avocado met een vork tot een smeuïg smeersel. Snijd de rode paprika in reepjes en de champignons en courgette in plakjes.
Halveer de broodjes in de lengte. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grillpan en grill de broodjes even kort in de pan (met de zachte kant naar beneden) totdat ze net een krokant laagje hebben. Verdeel over 2 bordjes.
Grill nu de groentes in dezelfde grill pan, keer regelmatig. Besmeer de broodjes ondertussen met de geprakte avocado. Wanneer de groentes een lekker grillstreepje hebben verdeel je ze over de broodjes. Verkruimel de geitenkaas hier over en bestrooi met de hazelnoten.
Toen wij vorig jaar op vakantie waren in Andalusië hadden we eigenlijk in ieder huisje een goede grillpan (en ook een goede barbecue trouwens, daarop kun je dit recept ook maken). Diverse malen maakten we toen dit recept voor een broodje gegrilde groente deluxe. Iedere keer vonden we het weer super lekker en toen mijn ouders een paar weken na terugkomst vroegen wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben zei ik dan ook meteen “een grillpan” met de gedachte dat we deze heerlijke broodjes dan regelmatig in het weekend konden maken voor de lunch. Maar op de een of andere manier duurde het een hele tijd voordat dat idee tot uitvoering kwam. Ergens in dit voorjaar maakten we dit broodje gegrilde groente deluxe eindelijk weer eens voor de lunch en direct zette ik ‘m op de foto voor mijn blog. Het duurde alleen een tijdje voordat ik er aan toen kwam om het recept uit te werken en de foto te bewerken zodat ik het recept ook met jullie kon delen maar vandaag dan toch eindelijk. Geniet ervan, ik vind het nog steeds een top lunch en nog gezond ook!
2 reacties
Wat schrijf je weer leuk over je gezonde broodje San. Lijkt mij ook een top recept voor een lunch of makkelijke maaltijd.
Dankjewel voor het recept.
Ik hoor graag welke grillpan je voor je verjaardag hebt gekregen. Ik heb ook nog niet zo’n pan. Gebruik je hem vaak?
Gaat het goed met je zwangerschap?
Groetjes van Riny
Auteur
Hoi Riny,
Bedankt voor je lieve berichtje! Mijn grillpan is van Herman den Blijker, is een erg fijne maar gebruik ‘m eigenlijk te weinig. Overigens kun je de groente ook goed grillen op de barbecue of gewoon in de koekenpan bakken hoor.
Zwangerschap gaat okay. Kleine gaat goed en dat is natuurlijk het belangrijkste! Maar ik vind het best zwaar en heb veel last van harde buiken. Dus probeer maar veel rust te nemen.
Hopelijk vind je het broodje net zo lekker als ik!
Liefs, Sanne