Broodje roerei met avocado en limoen

broodje-avocado-met-limoen-en-roerei-met-logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    2 volkoren pistoletjes
•    3 eieren
•    3 eetlepels melk
•    3 kleine handjes geraspte kaas
•    2 eetlepels olijfolie
•    Peper en zout naar smaak
•    ½ avocado
•    Limoensap naar smaak

Kluts de eieren met de melk totdat een egale massa ontstaat. Roer vervolgens de geraspte kaas goed door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en gooi het eiermengsel in de pan. Roer direct met een spatel door het eiermengsel en langs de randen van de pan om te voorkomen dat het een omelet wordt. Blijf met de spatel nog enkele minuten ‘hakken’ todat het volledige eiermengsel uit kleine goudbruin gebakken stukjes bestaat.

Terwijl de eieren bakken snijd je de pistoletjes open. Schil de avocado en snijd in plakjes. Verdeel deze over de broodjes. Besprenkel met limoensap naar smaak.

Verdeel het roerei over de broodjes en eventueel nog met wat extra peper, zout en/of limoensap. Serveer direct.

 

Wij hebben al maanden een nieuwe ontbijtverslaving. Eigenlijk eten wij al sinds onze verhuizing begin september bijna iedere zondagochtend roerei met avocado als ontbijt. Nadat ik voor werk in Portland was en daar een heel lekker ontbijtje at met avocado en limoen op toast werd er nog limoen aan toegevoegd. Gezien de populariteit van de dit heerlijke ontbijtje bij ons thuis besloot ik onlangs om het toch maar eens op de foto zetten zodat ik het met jullie kon delen. Ben erg benieuwd wat jullie van dit broodje roerei met avocado en limoen vinden!  


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.