Ingrediënten circa 12 brownies
• 200g pure chocolade
• 140g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
• 90g witte basterdsuiker
• 2 eieren
• 225g patentbloem
• 12g bakpoeder
• Snuf zout
• 75g witte chocolade
• 150g frambozen
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een brownievorm met bakpapier.
Breek de chocolade in stukjes en laat die samen met de boter smelten in een pannetje op laag vuur. Laat het mengsel afkoelen tot lauw.
Mix de suiker er doorheen. Voeg de eieren toe en mix goed door totdat de eieren volledig zijn opgenomen in het chocolademengsel.
Zeef de bloem en het bakpoeder en mix in delen door het chocolademengsel. Blijf mixen totdat alle bloem is opgenomen.
Hak de witte chocolade in stukjes en spatel samen met de frambozen door het beslag. Schenk het browniebeslag in de bakvorm.
Bak de brownies in circa 25-30 minuten in het midden van oven gaar. Laat de brownies helemaal afkoelen in de vorm en haal er dan pas uit. Snijd in 12 stukken en smullen maar!
Ik ben gek op brownies en eigenlijk is het daarom best raar dat er nog geen recept voor brownies op mijn blog te vinden was. Zoals ik zondag schreef waren wij laatst in New York en daar bedacht ik me dat het hoog tijd was om weer eens brownies te bakken. Ik maakte ze voor mijn verjaardag samen met deze New York cheesecake met frambozencoulis. Chocolade en frambozen zijn wat mij betreft een match made in heaven en combineer ik dus ook graag. Dit deed ik eerder al in deze chocoladetaart, die ook wel wat van brownies weg heeft qua structuur, en ook in deze chocolademousse taartjes met frambozen. Nu dus brownies met frambozen en stukjes witte chocolade, zoals ik ze het liefste eet, namelijk nog een beetje kleverig van binnen. En ja, ze smaken net zo lekker als dat ze eruit zien 😉