Ingrediënten voor circa 16 stuks:
• 150 roomboter
• 150 g puur chocolade, in blokjes
• 2 eieren
• 250 g suiker
• 100 g bloem, gezeefd
Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Vet een brownievorm in met boter.
Smelt de roomboter met de chocolade op laag vuur. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.
Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar krijg je lekkere brownies van.
Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem en spatel deze vervolgens luchtig door het beslag.
Schenk het chocoladebeslag in de ingevette vorm. Bak de brownies in de voorverwarmde oven zo’n 25 minuten, totdat de bovenkant krokant is en begint te breken. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.
Laat de brownie in de vorm afkoelen en snijd vervolgens in blokjes.
Bron: Vera
Brownies zijn altijd lekker. Het liefst doe ik er van alles doorheen maar deze brownies bakte ik als onderdeel van een ander recept waarvoor ik echt een naturel variant nodig had. Een tijdje geleden bakte mijn collega Vera brownies voor op kantoor en die waren precies goed van structuur: een licht knapperige bovenkant en heerlijk zacht en smeuïg van binnen. Ik besloot dan ook haar recept te vragen want het geheim van een goede brownie zit ‘m in de structuur. Deze brownies zijn dan ook super lekker. Varieer met dit basis recept door er bijvoorbeeld noten of fruit aan toe te voegen. Hoe lekker ze ook zijn, voor een heerlijk dessert waar ik je morgen het recept van geef, kan ik je aanraden toch nog enkele van deze brownies achter te houden.