Ingrediënten voor 6 stuks:
– 1 plakje diepvries bladerdeeg
– 3 cherry trostomaatjes
– 6 blaadjes basilicum
– Stukje mozzarella (ongeveer 2 plakjes van een bol)
– 3 theelepels groene pesto
– 1 ei, geklutst
Verder nodig: 1 koekuitsteker in de vorm van een ster en 6 cocktailprikkers
Wanneer je de groene pesto zelf maakt begin je hier mee volgens dit recept. Dit kan prima al enkele dagen van te voren.
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed het rooster met bakpapier. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Ondertussen snijd je de mozzarella in 6 stukjes en halveer je de cherry trostomaatjes. Kies voor een smaakvolle variant, dat zorgt voor een lekkerder hapje.
Steek met de koekuitsteker 6 sterretjes uit het bladerdeeg. Leg op de bakplaat en bestrijk licht met het geklutste ei (wat je over houdt kun je gebruiken voor bijv. scrambled eggs). Bak de bladerdeeg sterren in 8 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Smeer op iedere ster een beetje groene pesto en beleg vervolgens met een blaadje basilicum, een stukje mozzarella en een half tomaatje. Prik vast met een cocktail prikker. Serveer de caprese bladerdeeg sterren direct, want ze zijn warm het lekkerst.
Ook deze caprese bladerdeeg sterren stonden op ons menu voor 2 op eerste kerstdag. Mark en ik vinden caprese heerlijk, we lunchen nog steeds regelmatig met deze Italiaanse broodjes die ook geïnspireerd zijn op de klassieke caprese combinatie. Door de vega bladerdeeg hapjes die ik voor Dex zijn school kerstbrunch maakte, kwam ik op het idee voor deze caprese bladerdeeg sterren. Wij vonden ze heerlijk en ook dit hapje is weer heel eenvoudig en snel te maken, altijd fijn! Ik bakte overigens een paar extra sterren die ik met jam besmeerde voor de kids, ook een groot succes.