Ingrediënten voor 4 personen:
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 rode ui
• 150g risotto rijst
• 1 glas droge witte wijn
• 750 milliliter groente bouillon
• 1 rode paprika
• 1 portie groene pesto
• 250g romaatjes (roma trostomaatjes)
• 125g mozzarella
• 50g pijnboompitjes
Wanneer je de groene pesto zelf maakt doe je dat eerst volgens dit recept. Dit kan ruim van te voren en je kunt pesto ook heel goed invriezen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en zeg weg. Snipper de rode ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd de romaatjes in kwarten en snijd de mozzarella in plakjes.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem of in een wok. Bak de ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak totdat de korrels glazig zijn. Voeg nu de wijn toe en wacht totdat deze is opgenomen door de rijst. Voeg daarna de bouillon in 4 tot 5 porties toe. Wacht steeds met de volgende portie toevoegen totdat de vorige portie volledig is opgenomen door de risottorijst. Blijf steeds goed roeren. Kook de risotto in ongeveer 20 minuten beetgaar.
Nadat je de derde portie bouillon hebt toegevoegd, voeg je ook de paprika toe en laat je deze meebakken.Wanneer er de risotto bijna klaar is voeg je de pesto en de mozzarella toe. Roer deze er goed doorheen, dan smelt de kaas en krijg je een lekker romige risotto. Wanneer de risotto klaar is om te serveren strooi je de romaatjes en de pijnboompitjes er overheen.
Serveer direct. Lekker met een stukje witvis of een rundervink.
Mark en ik hebben vaak een beetje “eetfases”. Zo zijn we de laatste maanden nogal fan van caprese. Je zag het al in de Italiaanse broodjes en de Italiaanse burgers maar onlangs bedachten we dus ook een risotto variant. Deze caprese risotto was super smaakvol en heerlijk romig. Een aanrader voor iedereen die van de Italiaanse keuken houdt!
2 reacties
Ziet er heel smakelijk uit. Wat voor saus heb je erbij gedaan, zoals te zien op de foto?
Auteur
Hoi Chris,
Dit is het kookvocht van de risotto, dus geen speciale saus toegevoegd. Smakelijk!
Groetjes, Sanne