Chipotle mayonaise

Chipotle mayonaise met logo

Ingrediënten voor 1 schaaltje:
•    3 gr gemalen chipotle (gewoon bij de kruiden in een potje)
•    1 eetlepel (vers) citroensap
•    1 eidooier*
•    60 ml zonnebloemolie
•    zout en peper naar smaak

Doe de eidooier met de chipotle, het citroensap en de zonnebloemolie in de hoge beker. Mix met de staafmixer tot een mooie gladde mayonaise. Eventueel kun je de mayonaise ook zelf met de hand kloppen.

Proef de chipotle mayonaise en breng eventueel verder op smaak met chipotle, peper en zout.

 

In Midden Amerika konden wij niet op de chipotle peper heen, die werd overal gebruikt. Op onze laatste vakantie dag in New York at ik bij de brunch o.a. zoete aardappel frietjes en die werden geserveerd met chipotle mayonaise. Heerlijk! Ik besloot thuis snel zelf een variant te maken en dat werd dus deze. Hij is vrij pittig. Vind je dat heftig? Gebruik dan iets minder chipotle (extra toevoegen kan altijd nog…). Deze mayo is dus lekker bij zoete aardappel frietjes. Wij gebruikten ‘m echter in een lekker voorgerecht wat dinsdag op de website verschijnt. En de rest aten we in een nieuw geprobeerd burger recept wat je later in mei terug kunt lezen op de website…

*Let wel op dat je eieren van hoge kwaliteit gebruikt aangezien dit recept rauwe eieren bevat! Denk hierbij bijvoorbeeld aan biologische scharreleieren en gebruik geen eieren die je al een tijdje hebt liggen en die tegen de houdbaarheidsdatum aan lopen. Bewaar de mayonaise maximaal 3 dagen in de koelkast.  


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.