Ingrediënten voor circa 16 cupcakes:
Voor de cakejes
– 80g margarine of roomboter op kamer temperatuur
– 280g suiker
– 2 eieren
– 160g bloem
– 80g cacaopoeder
– 16g bakpoeder
– Snuf zout
– 240 milliliter melk
– 90g melkchocolade
Voor de topping
– 16 theelepels hazelnoot chocoladepasta
– (Kerst) strooisel
Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en vul een muffin bakvorm met cupcake papiertjes. Voor kerst cupcakes gebruik je papiertjes in kerst thema of kleuren.
Klop de boter en de suiker samen luchtig met een mixer. Zeef daarna de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout en voeg toe aan het boter mengsel. Mix dit vervolgens op lage snelheid totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Het mengsel lijkt nu een beetje op kleine broodkruimels.
Voeg de eieren toe aan de melk en klop los met de hand. Voeg ongeveer 3/4 van dit eiermengsel toe aan het botermengsel en mix op lage snelheid. Wanneer de ingrediënten gemengd zijn verhoog je de snelheid van de mixer tot gemiddeld. Blijf goed mixen totdat je een mooi glad en dik beslag hebt. Voeg vervolgens het resterende eiermengsel toe en mix weer op gemiddelde snelheid totdat je een mooi glad beslag hebt.
Hak de melkchocolade in stukjes (circa 0,5×0,5cm) en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag daarna over de cupcake vormpjes. Let op dat je de vormpjes maar voor ongeveer 2/3 vol maakt, anders worden de cakejes te hoog. Bak de chocolade cupcakes in 18 tot 20 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cakejes 5 minuten afkoelen in de vorm, haal ze dan uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, smeer je een theelepel hazelnoot chocolade pasta over elke cupcake. Versier vervolgens met een leuk strooisel.
Deze chocolade cupcakes bakte ik deze week met Dex voor zijn kerstlunch op school. Tot mijn grote verbazing had ik nog helemaal geen recept voor chocolade cupcakes op mijn blog staan en dat kan natuurlijk niet! Dit is niet de mooiste foto (het effect van in de avond fotograferen) maar de chocolade cupcakes waren zo lekker dat ik besloot het recept toch met je te delen. Het hoeft niet altijd perfect te zijn toch?! Tijdens de kerstlunch was dit het eerste wat op was aldus Dex en wijzelf hadden 1 cakeje te veel gemaakt en dus met z’n vieren voorgeproefd en waren ook erg fan. Je hebt ze snel gemaakt en kunt ze versieren hoe je wil. Leuk project voor in de kerstvakantie! Fijne feestdagen allemaal!