Ingrediënten voor 35 stuks:
• 50g melkchocolade
• 1 eetlepel kaneel
• 1 eetlepel cacao
• 35 amandelen
Neem een soepbord of kommetje en meng hierin de kaneel met de cacao.
Smelt de chocolade au bain marie (in een kommetje, boven een pan met kokend water). Let op dat het water het kommetje niet raakt.
Wentel steeds ongeveer 5 amandelen door de gesmolten chocolade. Wanneer ze met een goed laagje bedekt zijn leg je ze met een theelepel in het kaneel cacao mengsel. Draai ze een beetje of schep er wat van het omliggende kaneel cacao mengsel overheen. Wanneer ze aan alle kanten bedekt zijn met het poeder leg je ze op een bord. Ga hiermee door totdat alle amandelen op zijn.
Leg ze minstens een half uur in de koelkast om op te stijven.
Half februari at ik met mijn moeder bij Vintage in Utrecht. We sloten ons diner af met koffie en thee waarbij we een chocolade kaneel amandel geserveerd kregen, heerlijk! Het herinnerde mij aan de Tony’s reep melkchocolade met kaneel, amandel en kokos van een paar jaar geleden. Stom dat ik hier zelf niet eerder aan had gedacht zeg! Toevallig had ik eerder die week een recept uitgedacht voor truffels. Met dat nog in mijn hoofd kwam dit recept voor chocolade kaneel amandelen tot stand. Super simpel maar o zo lekker! Ideaal als je nog snel iets lekkers wil maken voor bij de koffie of thee dit weekend.
2 reacties
Heel makkelijk en erg lekker!
Auteur
Dank je! Moet ze zelf ook weer eens maken 😉