Ingrediënten voor 8 personen:
• 180g Tony’s Chocolonely puur 70%
• 700ml slagroom
• 60g suiker
• 4 blaadjes gelatine
• 12 oreo koekjes
• ½ portie kersencurd (of kersen vlaaivulling of jam)
• 24 verse kersen
Maak eerst de kersencurd volgens dit recept.
Week de gelatine in een soepbord of schaaltje met koud water. Klop 500ml slagroom lobbig (zonder suiker te gebruiken).
Hak de chocolade fijn. Verwarm de resterende slagroom met de suiker in een steelpan (niet laten koken). Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat oplossen in de warme room. Knijp de gelatine goed uit, voeg toe aan het chocolademengsel en roer goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost. Laat dit mengsel even op het aanrecht staan om verder af te koelen.
Meng 1/3 van de lobbige slagroom met het afgekoelde chocolademengsel (familie maken). Als het goed gemengd is kun je de rest van de lobbige slagroom en luchtig doorheen spatelen.
Verkruimel nu de oreokoekjes met een staafmixer, vijzel of doe ze in een zak en ga hier met de deegroller overheen.
Neem 8 glaasjes. Verdeel de helft van de oreokoekjes hierover. Schep de chocolademousse erop. Zet minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
Wanneer de chocolademousse stijf is verdeel je de kersencurd hierover. Garneer met de achtergehouden oreokoekjes en de verse kersen.
Dat kersen en chocolade een fantastische combinatie zijn, zie je onder meer in dit recept voor een kersen chocolade dessert. Toen wij onlangs vrienden te eten kregen en ik kersen in de winkel zag liggen was ik er dan ook al snel uit dat het dessert een combinatie van chocolade en kersen zou worden. Om het extra feestelijk te maken besloot ik oreo toe te voegen. Persoonlijk houd ik altijd wel van toetjes in een glas en dus was het recept voor deze chocolade kersen glaasjes met oreo snel geboren. De mousse is heel makkelijk te maken en het is een recept wat je prima kunt voorbereiden. Ideaal dus voor wanneer je eters krijgt en geen zin hebt om nog lang in de keuken te moeten staan.
2 reacties
Héérlijk! In de beschrijving staat 8 glaasjes: ik neem aan dat het voor 4 is bedoeld?!
Bedankt voor het recept!
Auteur
Hoi Elly,
Leuk dat je zo enthousiast bent 🙂
Ik zie dat ik dit niet goed in het recept heb gezet, sorry!, want het is inderdaad voor 8 personen.
Het is namelijk een vrij machtig toetje en met deze hoeveelheden heb je dan per persoon alsnog een flinke hoeveelheid.
Ik heb het direct even aangepast. Dank voor je berichtje!
Groetjes, Sanne