Ingrediënten voor 1 taart (circa 12 stukken):
• 2,5 rol oreo koekjes
• 75g ongezouten roomboter
• 500g magere kwark
• 250ml slagroom
• 100g suiker
• 5 blaadjes gelatine
• 180g Tony’s chocolonely Puur 70%
Bekleed een springvorm (doorsnede circa 28 cm) met bakpapier.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel met behulp van de deegroller. Smelt de roomboter en meng met de koekkruimels. Stort de koekkruimels in de springvorm en verdeel over de bodem en de zijkanten met de bolle kant van de lepel. Zet even weg in de koelkast.
Hak de chocolade fijn en smelt au bain marie (boven een pannetje met kokend water). Let op dat het water het bakje niet raakt. Doe een scheutje van de slagroom en een eetlepel kwark in een steelpannetje. Verwarm op laag vuur totdat het net niet kookt en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe. Roer goed door met een garde. Het is belangrijk om te blijven roeren totdat alle gelatine goed is opgenomen. Roer nu de gesmolten chocolade er doorheen. Laat dit mengsel even staan om verder af te koelen.
Klop de resterende slagroom met een mixer stijf met de suiker. Voeg de kwark toe en mix door de slagroom. Tenslotte mix je het chocolade mengsel hier doorheen.
Giet de chocolade kwark op de oreo bodem en laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met chocolade schaafsel of wat koekkruimels die van de rand vallen.
Deze taart is echt genieten! Ik maakte ‘m vorige week omdat ik weer eens iets met Oreo koekjes wilde maken. Hij ging mee naar kantoor en werd daar enthousiast ontvangen. Hoewel deze taart zeker niet licht op de maag is, valt het door de kwark nog wel mee. Die geeft ‘m namelijk een fris zure touch en valt een stukje lichter dan bijvoorbeeld de chocolade cheesecake 😉 Ga jij ‘m dit weekend proberen?
2 reacties
Hoi Sanne!
Ik bak en kook nog steeds heel veel van jouw site. En heb mijn oog nu hierop laten vallen. Maar ik vind pure chocolade niet echt top. Kan er door deze ook een andere Tony reep? Bijv de nogatine? Wat denk jij?
Graag hoor ik van je!
Groetjes!
Auteur
Hoi Susan,
Excuus voor mijn late reactie. Ik ben nog steeds aan het herstellen van mijn zwangerschap waardoor mijn blog op een zeer laag pitje staat. Leuk te horen dat je regelmatig recepten van mij maakt!
Je kunt de taart zeker maken met een andere reep. Ik zou dan voor de donkere melk of reguliere melk reep gaan. In de noga reep zitten namelijk de stukjes noga en ik denk dat die qua structuur misschien niet zo lekker zijn in deze taart.
Overigens eet ik zelf ook zelden pure chocolade maar gebruik deze wel altijd met bakken omdat de intense chocolade smaak wordt afgezwakt door het toevoegen van andere ingrediënten zoals in dit geval de kwark.
Laat je nog even weten hoe je ‘m gemaakt hebt en of dat in de smaak viel?
Liefs, Sanne