Chorizo plaattaart

Ingrediënten voor 2 personen:
•    1 rol vers bladerdeeg
•    5 theelepels rode pesto
•    5 theelepels melk (of room)
•    ¼ chorizo
•    1/2 rode ui
•    ¼ rode paprika
•    4 champignons

Wanneer je de rode pesto zelf maakt begin je hiermee volgens dit recept. Dit kan eventueel al ruim van te voren.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Neem een bakplaat en rol het deeg hierop uit. Het verse bladerdeeg wat ik gebruik zit altijd opgerold op bakpapier, als dat bij jou niet zo is leg je eerst een vel bakpapier op de bakplaat.

Vouw het bladerdeeg aan alle randen circa 1 centimeter om en duw licht aan. Meng de pesto met de melk en bestrijk het deeg hiermee. Neem ook de randen een beetje mee.

Snijd de chorizo in dunne plakjes, snipper de rode ui, snijd de paprika in reepjes en de champignons in dunne plakjes. Verdeel dit over het deeg.

Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

 
Na de geboorte van Dex had ik cravings voor alles wat ik tijdens mijn zwangerschap niet mocht eten. Een van die dingen was chorizo. In de tweede week na de geboorte bedacht ik toen deze heerlijke chorizo plaattaart die binnen no time klaar is om de oven in te gaan. Ideaal wanneer je niet zo veel tijd hebt maar wel graag zelf kookt. Het resultaat is heerlijk en deed ons stiekem een beetje aan pizza denken. Eventueel kun je er dan ook nog geraspte kaas overheen strooien om dat effect nog iets meer te krijgen.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.