Citroen kwarktaart

Citroen kwarktaart met logo

Ingrediënten 1 taart (circa 10 stukken)
•    500g magere kwark
•    250ml slagroom
•    125g suiker
•    8g vanille suiker
•    1 pak lange vingers
•    5 blaadjes gelatine
•    Sap van 2 citroenen
•    1 portie lemon curd (of een potje)

Begin met het maken van de lemon curd volgens dit recept. Deze moet volledig afgekoeld zijn en minstens 8 uur in de koelkast gestaan hebben om op te stijven. Doe dit dus eventueel alvast een dag eerder.

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Bekleed een springvorm (doorsnede circa 20 cm) met bakpapier. Beleg de bodem met lange vingers met de gesuikerde kant naar boven. Zorg ervoor dat je de bodem goed vult, dus verkruimel of breek sommige koekjes om de gaatjes op te vullen. Anders heb je kans dat je bodem later in het proces omhoog komt.

Verwarm het citroensap in een steelpannetje  totdat het net niet kookt en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan het sap. Roer goed door met een garde. Het is belangrijk om te blijven roeren totdat alle gelatine goed is opgenomen door het sap. Laat dit mengsel even staan om verder af te koelen.

Klop in een beslagkom de slagroom met een mixer stijf met de suiker en vanillesuiker. Voeg de kwark toe en mix door de slagroom.

Voeg het citroensap met de gelatine erin toe aan het kwarkmengsel en roer even goed door.

Giet nu voorzichtig de helft van het kwarkmengsel op de lange vingers. Verdeel vervolgens de lemon curd over de kwark. Giet tenslotte de rest van het kwark mengsel op de taart. Schraap de kom goed uit met een deegschraper. Gebruik een vork om de lemon curd door het kwarkmengsel te marmeren. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwijder voorzichtig de vorm van de taart door deze eerst aan de zijkanten los te snijden. Zet voor de zekerheid de taartvorm op een stuk aluminiumfolie of een theedoek want het kan dat de lemon curd er ietsje uit komt lopen.

 

Een van mijn favoriete taarten is kwarktaart. Super snel klaar en simpel te maken, lekker fris van smaak en niet zo zwaar op de maag. Voor het frambozen sorbet ijs van laatst had ik een klein beetje lemon curd nodig. Ik maakte ‘m natuurlijk zelf mja dan moest ik nog wel iets met de rest van de lemon curd verzinnen. Op mijn blog stond al genoeg keuze maar ik vond het tijd voor iets nieuws. Ineens bedacht ik me dat ik nog helemaal geen citroen kwarktaart op mijn blog had staan. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Wij aten kleine stukjes van deze taart als dessert na een etentje met vrienden en Mark nam de rest mee naar zijn werk waar hij gelukkig ook goed in de smaak viel.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.