Citroen repen

Ingrediënten voor circa 16 stukken:
Voor de bodem
•    240g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    100g fijne kristalsuiker
•    260g bloem
Voor de bovenlaag
•    1 portie lemon curd
•    1 eetlepel bloem
Evt. poedersuiker ter decoratie

Maak je de lemon curd zelf, doe dit dan eerst. Gebruik daarvoor dit recept. Je kunt dit prima al een aantal dagen tot 2 weken van te voren doen. Ga pas verder met het recept als de lemon curd helemaal is afgekoeld en opgesteven.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier.

Doe de boter met de suiker en bloem in een beslagkom en kneed tot een egaal deeg. Duw het deeg in de brownievorm totdat het egaal over de hele bodem is uitgestrekt. Vergeet hierbij niet de hoeken.

Bak de bodem 25 minuten in het midden van de oven.

Terwijl de bodem in de oven staat, meng jij alvast de bloem met de lemon curd voor de toplaag. Nadat de bodem 25 minuten heeft gebakken, verdeel je het lemon curd mengsel er egaal over heen en bak je de citroen repen nog 20 minuten op 180 graden in het midden van de oven.

Laat de repen volledig afkoelen in de bakvorm. Haal ze er dan met het bakpapier uit en verwijder dit voorzichtig. Snijd in blokjes en bestrooi eventueel met poedersuiker.

 

Dat ik gek ben op citroen zal je vast niet ontgaan zijn als je mijn blog regelmatig leest. Het bakken van citroen repen stond dan ook al heel lang op mijn lijstje. Maar ik vergat ze eigenlijk steeds een beetje. Totdat ik laatst ergens een stukje at op een feestje. Ik was een beetje zenuwachtig om de lemon curd te bakken in de oven, bang dat het alle kanten op zou gaan lekker maar niets was minder waar. Deze citroen repen waren echt super lekker! Ik bakte ze vorige week voor bij de koffie omdat mijn ouders op bezoek kwamen maar gebruikte ze ook voor een feestelijk dessert wat morgen online komt. Het recept is lekker simpel en kost weinig tijd dus ik zou dit zeker aanraden, voor met Pasen bijvoorbeeld!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.