Citroen tiramisu

Citroentiramisu-1 met logo

Ingrediënten voor 6 personen:
•    1 pak lange vingers
•    1 portie lemon curd
•    sap van 1 citroen
•    60g suiker
•    250g mascarpone
•    150g Griekse yoghurt
•    Cacaopoeder of melkchocoladeschaafsel ter garnering

Begin met het maken van de lemon curd volgens dit recept. Dit kun je het beste al een dag van te voren doen, want de curd moet helemaal afgekoeld zijn voordat je deze kunt verwerken. Je kunt eventueel ook een kant en klare lemon curd kopen.

Beleg de bodem van een schaal met lange vingers. Verdeel hierover de lemon curd.

Mix in een kom het citroensap met de suiker. Klop de mascarpone en Griekse yoghurt hier doorheen. Verdeel dit over de lemon curd en strijk dit mooi glad.

Laat de tiramisu minstens 2 tot 3 uur in de koelkast opstijven (een dag kan ook).  Schep voor het serveren het cacaopoeder in een zeefje en bestuif de tiramisu met de cacao. Je krijgt het mooiste effect door met een lepel of mes tegen de rand van het zeefje te tikken. Ik koos er dit keer voor om melkchocolade te raspen en deze ter garnering te gebruiken voor een extra feestelijk effect.

 

Ik vind het altijd leuk om iets lekkers te verzinnen met restjes. In dit geval had ik nog lange vingers over van de charlotte russe. En er stond nog lemon curd en Griekse yoghurt van de paaseieren van gisteren. Dus ik besloot om hier een citroen tiramisu van te maken met dit recept als resultaat. Het is een heerlijk fris dessert, ideaal ter afsluiting van het eten met Pasen wellicht?


4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Lijkt me erg lekker, die ga ik ook een keer proberen.

    1. Ben benieuwd of je ‘m net zo lekker vindt als ik 🙂

  2. Klinkt goed !

    1. Dank je 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.