Coquilles met dragon paddenstoelen

Coquilles met dragon paddenstoelen-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
• 6 coquilles
• 100g cantharellen
• 2 eetlepels truffelolie
• 5 takjes dragon

Hak de cantharellen in stukjes en rits de dragonblaadjes van de takjes. Bak de cantharellen in een wok in de truffelolie op middellaag vuur totdat ze gaar zijn. Dit duurt slechts 3 tot 5 minuten. Voeg de dragon eraan toe en bak nog een halve minuut door zodat de smaken goed mengen.

Grill de coquilles in een scheutje olijfolie in een grillpan op hoog vuur totdat er aan beide zijdes een mooi grillstreepje op staat.

Leg de coquilles op een bord en verdeel het cantharellenmengsel erover. Serveer direct.

 

Iets meer dan een week geleden postte ik het recept voor deze vegetarische spinazie feta quesadilla’s en toen liet ik al vallen dat wij die aten samen met een voorgerecht van coquilles. Dat waren dus deze coquilles met dragon paddenstoelen. Een heerlijk voorgerecht met een beetje herfstachtige smaken. Coquilles klinken misschien als een ingewikkeld ingrediënt maar dat zijn het helemaal niet. Bij de viswinkel krijg je vaak coquilles die al losgemaakt zijn van de schelp en die hoef je dus alleen nog maar even kort te grillen. Makkelijker kun je het niet hebben toch? En je zet wel een bijzonder gerecht op tafel. Wat mij betreft de ideale combi: weinig moeite en groots resultaat 🙂


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.