Ingrediënten voor 1 pot
• 250g cranberry’s
• 100g suiker
• 50ml appelsap
• 2 eetlepels allesbinder
Breng in een pan de cranberry’s, suiker en de appelsap aan de kook. Laat de cranberry’s op laag vuur in circa 20 minuten tot compote koken. Voeg de allesbinder toe en kook nog 2 minuten door.
Bron: mama 🙂
Vorig jaar met kerst maakte mijn moeder deze cranberry compote en ik vond ‘m super lekker! Hij is heerlijk voor bij rood vlees, zoals bijvoorbeeld bij eendenborst. Maar ik kreeg vorige winter van mijn moeder ook een heerlijk recept voor zuurkoolschotel met cranberry compote, klinkt raar maar is super lekker! Je kunt deze compote prima al een paar dagen eerder maken, zodat je ‘m bij gebruik alleen nog even hoeft op te warmen.
In principe is dit recept veganistisch maar sommige allesbinders zijn dat niet dus lees om het zeker te weten even de ingrediëntendeclaratie van jouw allesbinder. Die van Koopmans is bijv. veganistisch.
2 reacties
4 pings
klinkt simpel en lekker! kan dit ook met gedroogde cranberries?
Auteur
Dat is denk ik lastig, want daar komt geen vocht uit wanneer je ze kookt. Je kunt wel bevroren cranberry’s gebruiken.
[…] je de cranberry compote zelf maakt, begin je hier mee volgens dit recept. Dit kan makkelijk enkele dagen van te voren want de cranberry compote blijft in een goed […]
[…] Ingrediënten voor 6 personen: ⁃ 15 oreo koekjes ⁃ 20g poedersuiker ⁃ 325g skyr ⁃ 160g philadelphia ⁃ 9 eetlepels cranberry compote […]
[…] Ingrediënten voor 8 hapjes: – 8 plakjes eendenborstfilet – 2 plakjes zachte geitenkaas – 2 eetlepels cranberry compote […]
[…] kamer temperatuur ⁃ 200g witte basterdsuiker ⁃ 4 eieren ⁃ 200g bloem ⁃ Snufje zout ⁃ 300g cranberry compote ⁃ 140g witte […]