Doperwtensoep

Doperwtensoep-met logo

Ingrediënten voor 6 personen:
•    2 uien
•    2 grote venkelknollen
•    3 tenen knoflook
•    200g verse doperwten
•    1 liter hete groentebouillon
•    Scheutje olijfolie

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snipper de uien en snijd de venkelknollen in stukjes. Hak de knoflook fijn of pers uit.

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui met de venkel en de knoflook circa 15 minuten totdat de venkel zacht is.

Voeg de groentebouillon en de doperwten toe en laat 5 minuten koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Serveer in kommen en schenk er wat olijfolie overheen.

Bron: Jamie Magazine

 

Alweer bijna een half jaar geleden waren wij in New York. De avond voor de marathon vlogen wij laat terug naar Amsterdam. Twee vrienden van ons liepen die marathon en de avond daarvoor was er daarom een pastadiner. Behalve heel veel lekkere pasta’s maakte Marjolein ook een heerlijke doperwtensoep. Ik vergat haar te vragen om het recept maar wist nog wel dat het een Jamie Oliver recept was. Dus zo begon het googlen toen ik onlangs de verse doperwten weer in de winkels zag liggen. Daarbij kwam ik uit op dit recept. Een lekker lichte en frisse soep, die perfect past bij het voorjaar. Serveer ‘m met wat toast met hummus of kruidenboter en je hebt een lekkere lichte avondmaaltijd. Maar dit is ook een heerlijk voorgerecht voor het komende Paasweekend of serveer ‘m als onderdeel van de Paasbrunch.  


2 reacties

  1. Lijkt me erg lekker, zou ook kunnen voor onze paasbrunch.
    Mooie foto ook, die fotoworkshop is echt de moeite waard geweest.

    1. Ja he?! Ik vind ook dat je het verschil duidelijk kunt zien 🙂
      Deze kan zeker ook voor de paasbrunch. Of weer die bleekselderijsoep? Die vond ik ook erg lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.