Ingrediënten voor 1 glas sap
• 1/3 komkommer
• 2 stengels bleekselderij
• 15 witte pitloze druiven
• 4 takjes munt
Voor dit recept heb je een sapcentrifuge en een staafmixer nodig.
Snijd de bittere uiteindes van de bleekselderij en spoel goed af met koud water. Doe de bleekselderij met de komkommer en druiven in je sapcentrifuge en laat die het werk doen. Schenk het sap in een hoge beker. Verwijder de munt blaadjes van de takjes en voeg toe aan het sap. Pureer de muntblaadjes door het sap met behulp van een staafmixer. Doe dit voorzichtig anders zit je hele keuken onder het sap (ik spreek helaas uit ervaring 😉 ).
Serveer direct, dat is het lekkerst. Eventueel kun je dit sap ook invriezen in een flesje of 1 dag, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.
Dit is een lekker verkoelend drankje. Ik dronk het om af te koelen na een uurtje flink sporten. Maar dit is ook een perfect sapje om je dag goed mee te beginnen of voor ’s middags met een tijdschriftje in de zon. Het bittere van de bleekselderij wordt gecompenseerd door de zoete druiven en dankzij de munt en komkommer wordt het heerlijk fris. Ook super gezond natuurlijk en door de helder groene kleur voelt het zo mogelijk nog gezonder 😉 Kortom de perfecte verkoeling tijdens deze heerlijke tropische temperaturen.