Edamame truffel loempia’s

Edamame truffel loempias met logo

Ingrediënten voor 5 loempia’s:
•    350g sojabonen of edamame bonen (o.a. AH)
•    Sap van 1 limoen
•    6 eetlepels truffelolie
•    Peper en zout naar smaak
•    5 rijstevellen
•    Scheutje olijfolie

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.

Doe de bonen samen met het limoensap en de truffelolie in de keukenmachine en draai tot een mooie gladde hummus. Breng op smaak met peper en zout.

Week steeds een rijstevel in warm water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel hier ongeveer een vijfde deel van de hummus overheen. Vouw de zijkanten van het rijstevel over de hummus en rol vervolgens dicht tot een loempia.

Herhaal dit voor de overige loempia. Verwarm nu een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de loempia circa 5 minuten tot ze knapperig zijn.

 

Aan het einde van onze huwelijksreis gingen we nog 1 nachtje naar New York om vrienden op te zoeken. Met z’n zessen gingen we eten bij Buddakan in het meatpacking district. Een hele toffe plek met ontzettend lekker eten. Een van de gerechten die we vooraf aten waren edamame truffel loempia’s. Vorige week zag ik in de supermarkt sojabonen liggen en besloot ik de loempia’s te proberen na te maken. Afgelopen weekend maakte ik dan ook dit recept. Het eindresultaat was heerlijk, wij hebben er echt van gesmuld! Je kunt dit ook met krokante loempiavellen maken en deze frituren inclusief de vulling. Ik heb alleen geen frituur dus vandaar dat ik besloot om voor een rijstevel variant te gaan die ik gewoon in de pan kon bakken. Dit betekent wel dat je heel voorzichtig moet draaien om te voorkomen dat de vellen breken.


2 reacties

  1. Dat ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker eens proberen!

    1. Dank je 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.