Ingrediënten voor 1 persoon:
• 1 mini eierkoek
• 1 chocolade proteïne dessert – 1 persoons portie
• 3 eetlepels passievruchtencurd
Begin met het maken van de passievruchtencurd volgens dit recept. Dit kan al ruim van te voren want de curd blijft goed afgesloten in de koelkast minstens een week goed. Hier vind je allerlei recepten waarin je de rest van de curd kunt gebruiken.
Breek vervolgens de eierkoek in stukjes. Neem een glas en doe hierin om en om een stukje eierkoek, een lepel chocolade proteïne dessert en een schepje passievruchtencurd. Herhaal dit totdat alles op is en serveer direct.
Soms worden goede ideeën uit restjes geboren en zo ging het ook met deze eiwitrijke chocolade passievrucht trifle. Regelmatig neem ik een proteïne dessert als tussendoortje of als avondsnack. Ik ben een echte zoetekauw en hiermee heb ik iets lekker zoets maar toch ook met de nodige goede voedingswaarden en zonder enorm veel calorieën. Bovendien sport ik behoorlijk vol en daarmee is het eten van voldoende eiwitten op een dag extra belangrijk voor een goed spierherstel.
Zo’n chocolade proteïne dessert vind ik wel lekker, maar eet ik wel graag in combinatie met iets van vers fruit, dat geeft het toch net wat meer smaak en frisheid. Toen ik een tijdje geleden een flink stuk gefietst had en dus wel even een goede snack kon gebruiken, besloot ik om ‘m te combineren met een eierkoek die nog in de kast lag en op moest en een restant passievruchtencurd die over was na het maken deze heerlijke tartelettes.
Zo kwam deze eiwitrijke chocolade passievrucht trifle tot stand. Een recept zou ik het niet willen noemen, maar lekker was het wel en daarom wilde ik het toch met jullie delen. Het is wel behoorlijk vullend en daarmee dus perfect als dessert na een lichte maaltijd of als tussendoortje na een lekkere sportsessie. Enjoy!