Ingrediënten voor 3 glazen sap
• 1 bakje diepvriesfruit bosbes framboos á 250g
• 1/2 komkommer
• 1 glas water
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig (een blender kan ook).
Haal het fruit uit de vriezer, doe in een hoge kom en laat ontdooien. Wanneer het fruit ontdooit is, snijd je de komkommer in dunne plakjes en voeg je deze toe aan het fruit mengsel. Pureer met de staafmixer tot een dik sap. Voeg 1 glas water toe en meng nogmaals goed met de staafmixer.
Serveer direct, dat is het lekkerst. Eventueel kun je een sapje ook invriezen of 1 dag, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.
Ik vind diepvries fruit erg handig en gebruik het vaak om mee te bakken of in sapjes. Je kunt het water in dit recept ook weglaten, dan krijgt je sap nog meer smaak. Het is dan alleen wel vrij dik en dat vind ik zelf nooit zo prettig drinken. Omdat je dit sapje met de staafmixer maakt gebruik je alle groente en fruit volledig en dat is wel zo gezond.
2 reacties
Apart met die komkommer, maar lijkt me wel lekker. Ziet er wel donker uit.
Auteur
De komkommer maakt het lekker fris. Het is inderdaad donker, dat komt door de bessen & frambozen.