Ingrediënten voor 3 personen:
• 250g diepvries frambozen
• 1 eetlepel lemon curd
• 1 eetlepel poedersuiker
• 2 eetlepels heet water
Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.
Wanneer je zelfgemaakte lemon curd gebruikt, maak je deze eerst volgens dit recept. Het is hierbij belangrijk dat de lemon curd minstens 4 uur heeft kunnen opstijven in de koelkast dus dit kun je het beste al een dag eerder doen.
Haal de frambozen uit de vriezer en doe in de keukenmachine. Voeg de lemon curd, poedersuiker en het water toe. Crush met behulp van de pulse knop tot een lekker sorbet ijs.
Bron: Allerhande
Dit is een oud recept uit de Allerhande wat ik laatst weer tegen kwam. Het klonk zo simpel dat ik besloot het te proberen. Dit super snel frambozen sorbet ijs is echt in minder dan 5 minuten klaar en wij vonden het heerlijk! Ook is het, vergeleken met regulier ijs, behoorlijk light. Alleen de lemon curd en de poedersuiker zijn niet bepaald gezond maar die zitten er beide maar in beperkte mate in. Ideaal nu de zon eindelijk is beginnen te schijnen!