Frambozencurd

Frambozen curd met logo

Ingrediënten voor 1 flinke pot:
•    250g diepvries frambozen
•    50g boter op kamer temperatuur
•    150g witte basterdsuiker
•    2 eieren
•    3 eetlepels allesbinder

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg daar de suiker aan toe.

Kluts de eieren in een kommetje en verwarm ze au bain marie (boven een pannetje met water wat tegen de kook aanzit; let goed op dat het water het kommetje niet raakt!). Voeg het botermengsel en de frambozen toe en roer goed door. Blijf goed roeren totdat alles gemengd en gesmolten is.

Laat vervolgens circa 20 minuten inkoken totdat de frambozen curd begint in te dikken. Roer tussendoor regelmatig door. Breng aan de kook en bind verder met de allesbinder. Laat nog kort doorkoken. Giet de curd in een pot en laat verder afkoelen. Deze curd kun je 1 maand in de koelkast bewaren en circa 3 maanden in de vriezer.

 

Na de grapefruit curd had ik de smaak goed te pakken 😉 Vorig weekend maakte ik Victoria cake en daar hoort traditioneel een frambozenjam in. Ik besloot ‘m zelf te maken volgens mijn curd recept. Ik voegde er nog wel wat allesbinder aan toe voor een dik genoeg resultaat. Deze frambozencurd is heerlijk van smaak en is zo gemaakt. Maak ‘m vandaag alvast zodat je morgen binnen no time een lekkere taart kunt maken. En het restant kun je bewaren om volgende week koeksandwiches mee te maken. Dat wordt namelijk het Valentijnsrecept voor volgende week…


6 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

    • Lianne Wimmenhove op 20/10/2018 om 11:58
    • Reageer

    Heerlijk deze frambozencurd!! Eerste pot is al bijna op!!!
    Vroeg me af; kan ik 250gr frambozen vervangen door 250gr aardbeien voor een aardbeiencurd???

    1. Hoi Lianne,
      Leuk te horen dat je zo enthousiast bent!! Ik zou verwachten dat dit inderdaad gewoon moet kunnen. Mocht het mengsel met aardbeien nou ineens heel dun worden dan kun je altijd nog een eetlepel allesbinder toevoegen tijdens het inkoken. Succes!
      Liefs, Sanne

        • Lianne Wimmenhove op 31/10/2018 om 10:28
        • Reageer

        Helaas, 2x geprobeerd maar niet gelukt… krijg het korrelige van de maizena er niet uit!!
        Nu bezig met je grapefruit curd!!

        1. Wat vervelend!
          Heb je al geprobeerd met allesbinder in plaats van maizena? Die is namelijk meestal minder korrelig en daar maak ik het ook altijd mee.
          Hopelijk lukt de grapefruitcurd wel?!
          Liefs, Sanne

            • Lianne Wimmenhove op 31/10/2018 om 16:46

            Nee…. ik gebruik eigenlijk altijd maizena… maarrrr allesbinder dus; ga ik dat binnenkort eens proberen!!! Goede tip 👍🏻 Thnxxxx…
            Grapefruit curd is goed gelukt… vanavond met Sinaasappels proberen 😁

          1. Fijn om te horen dat die wel goed gelukt is! Wat leuk dat je zo enthousiast bent over de curds, is ook een van mijn favo basis recepten 🙂
            Liefs, Sanne

  1. […] ei – extra bloem voor tijdens het uitrollen van het deeg Voor de frambozen vulling: – 1 portie frambozen curd of eventueel frambozenjam (wel minder lekker) Voor de chocolade mousse: – 375 milliliter slagroom […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.