Ingrediënten voor 1 schaal:
• 125g popcorn maïs
• 2 eetlepels garam masala kruiden
• flinke snuf zout
• optioneel: 1 eetlepel olijfolie
Gebruik een koekenpan met een dikke bodem en waarbij je een passende deksel hebt. Laat de pan op hoog vuur goed heet worden zonder boter of olie. Verdeel de maïs over de bodem van de pan en dek af met de deksel.
Zodra de eerste maïs begint te poffen draai je het vuur laag. Schud af en toe met de pan om de maïskorrels weer goed te verdelen en aangebrande popcorn te voorkomen. Neem de pan van het vuur zodra alle maïs gepoft is. Laat nog even 1 minuut met de deksel erop staan (anders vliegt de popcorn je om de oren 😉 ).
Doe de popcorn in een grote bak en schep eventueel om met 1 eetlepel olijfolie. Hierdoor blijven de kruiden iets beter plakken. Schep er nu de kruiden doorheen. Ideaal: gebruik een bak met deksel, dan kun je het goed door elkaar schudden zodat de smaken beter mengen.
Vorige week had ik een thuiswerkdag. Soms heb ik dan wel eens de neiging om de halve dag te lopen snoepen. Maar deze week was mijn voornemen nauwelijks te snoepen want vrijdag werd de trouwjurk weer gepast. Om mezelf te helpen besloot ik de avond van te voren een bak popcorn te maken. Zo had ik in ieder geval een lekkere maar gezonde snack bij de hand! Na de chili limoen popcorn die we maakten met oud&nieuw kon ik niet wachten om een nieuwe smaak variatie te proberen. Dat werd deze garam masala popcorn. Net als de chili limoen popcorn viel ook deze goed in de smaak! Ik vond ‘m eigenlijk zelfs nog veel lekkerder. Tijd om binnenkort ook maar eens te experimenteren met een zoete variant…