Ingrediënten voor 2 personen (als bijgerecht):
• 4 grote zoete aardappelen
• 2 eetlepels olijfolie
• Peper en zout naar smaak
• Evt. voor erbij: truffel mayonaise
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok. Wanneer de olie goed heet is voeg je de zoete aardappelblokjes toe en draai je het vuur laag. Bestrooi de aardappelen met peper en zout naar smaak. Bak ze op een laag vuurtje in circa 20 minuten gaar en krokant.
Serveer direct, lekker met een flinke klodder truffel mayonaise.
Zoals ik laatst al schreef, staat ook hier met enige regelmaat aardappels-groente-vlees/vis op het menu. Qua aardappelen kiezen wij dan vaak voor zoete aardappelen omdat we die allebei heel lekker vinden. Deze zoete aardappel frietjes zijn top maar kosten wel veel tijd. Daarom kiezen we tegenwoordig vaak voor deze gebakken zoete aardappel blokjes. Ook erg lekker en een stuk sneller klaar 🙂