Ingrediënten voor circa 16 puntjes:
• 250g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 250g suiker
• 1 ei
• snufje zout
• 250g bloem
• 20 milliliter melk
• 3 eetlepels hazelnoot chocoladepasta
• ½ pak muisjes
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een springvorm (doorsnede circa 24 cm) in met boter.
Klop de boter met de suiker zacht en roer vervolgens het ei en het zout er door. Zeef de bloem boven het beslag en kneed deze er door totdat een soepel deeg ontstaat.
Duw het deeg in de bakvorm en bestrijk met een kwastje met melk. Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de boterkoek volledig afkoelen in de vorm en haal de vorm eraf. Bestrijk nu met de chocoladepasta en bestrooi vervolgens met de muisjes.
Voor de geboorte van Dex haalden wij uiteraard beschuit met muisjes in huis. Maar gezien de hoeveelheid visite is een beetje variatie af en toe niet verkeerd 😉 Een van de variaties die wij maakten was deze geboorte boterkoek. Makkelijk en snel te maken met ingrediënten die je grotendeels waarschijnlijk standaard in huis zult hebben. Ideaal in de kraamtijd. En omdat boterkoek vrij zwaar op de maag ligt kun je er heel wat stukjes uithalen want een klein puntje per persoon is echt voldoende. Overigens is deze geboorte boterkoek ook leuk om mee te neem als (additioneel) kraamcadeautje.