Geroosterde aubergine met luxe caprese

Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 handjes rucola
– 4 dunne plakken aubergine (maximaal 0,5 cm)
– 2 bollen burrata
– 28 halve oven gedroogde tomaatjes
– Scheutje olijfolie
– 15g verse basilicum
– Flinke hand pijnboompitten

Zorg dat je de oven gedroogde tomaatjes hebt gemaakt volgens dit recept. Rooster daarna eerst de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. En rits vervolgens de basilicum blaadjes van de takjes. Dep de aubergine plakken droog en bestrooi met peper en zout aan beide zijden.

Verdeel de rucola over 4 diepe borden en bestrooi met de helft van de basilicum blaadjes. Vervolgens verdeel je over elk bord 6 van de tomaatjes, doe dit aan de buitenkant, want in het midden van je bord komt zometeen de aubergine te liggen.

Verhit de olijfolie in een grillpan en grill de aubergine plakken in de pan totdat deze aan beide kanten een mooi grillstreepje hebben.

Leg elke aubergine plak op het midden van elk bord. Bestrooi met de overgebleven basilicum maar houd 4 blaadjes achter. Ook de pijnboompitten strooi je hier over heen. Snijd nu elke bol burrato door de helft en leg direct op de geroosterde aubergine. Leg hier boven op nog een oven gedroogd tomaatje en een blaadje basilicum en serveer de geroosterde aubergine met luxe caprese direct.

Mark en ik zijn gek op burrata maar eigenlijk maak ik er zelden iets mee. Tijd om daar verandering in te brengen met Kerst. Onlangs ontdekte ik de oven gedroogde tomaatjes en het leek me perfect om deze met burrata te combineren in een kerst recept. Zo ontstond het idee voor deze geroosterde aubergine met luxe caprese. De tomaatjes zijn smaakvoller omdat ze gedroogd zijn in de oven en burrata is nog net wat romiger en voller van smaak dan wanneer je caprese met mozzarella maakt. Ik proefde dit gerecht gisteren voor de lunch, want wilde wel even zeker weten dat het een succes is voor de Kerst en werd hier heel blij van. Ik verheug me er nu al op om het dit weekend weer te eten!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.