Geroosterde paprika’s met burrata en pijnboompitten

Ik heb sinds een tijdje helaas rug- en nekklachten waardoor ik niet kan en mag sporten. Nu sport ik normaal gesproken zeker 4 keer in de week en mis ik het enorm. Sporten is echt mijn uitlaatklep en oplaadmoment. Om toch de nodige beweging te krijgen én mijn herstel te bevorderen ben ik veel aan het wandelen. En dat doe ik het liefst met een podcast in mijn oren. Toevallig kreeg ik in oktober een proefabonnment op Podimo aangeboden en nu ben ik helemaal verslaafd geraakt aan “De beste smaak van Nederland”.

Het is soms een tikje flauw maar ik vind het ook echt heel grappig en inspirerend. Zo ben ik meer wijn aan het drinken (slechte invloed 😉) en probeer ik ook wat meer mijn best te doen om vooral in het weekend wat nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Een van de gerechten die Jan Versteegh tijdens een van de afleveringen benoemde als een succesvol bijgerecht was geroosterde paprika’s. Hier ging ik zelf mee aan de slag en kwam tot deze heerlijke geroosterde paprika’s met burrata en pijnboompitten. Super simpel, maar ook super lekker en makkelijk te combineren met andere gerechten dus succes gegarandeerd.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 4 puntpaprika’s
– Flinke hand pijnboompitten
– 1 bol burrata

Verwarm de oven voor op 250 graden. Was de puntpaprika’s en leg ze in een ovenschaal of op een met bakpapier bekleed ovenrooster.

Grill de paprika’s in 15 -20 minuten totdat ze zwarte blaren hebben. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

Laat de paprika’s iets afkoelen wanneer ze uit de oven komen. Halveer vervolgens, verwijder de zaadlijsten en de geblakerde vellen. Dit is een beetje een prutswerkje, maar zorgt wel voor een beter eindresultaat.

Snijd de paprika’s in stukken (voor zover ze niet al uit elkaar vielen bij het “pellen”) en leg op een schaaltje. Leg de burrata hierop en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Je kunt de geroosterde paprika’s met burrata en pijnboompitten direct serveren, maar koud is dit gerecht ook erg lekker.


1 ping

  1. […] Geroosterde paprika’s met burrata en pijnboompitten […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.