Ingrediënten 1 cake:
• 100g amandelmeel
• 3 bananen
• 2 eieren
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 theelepel baking soda
• 2 eetlepels cacao
• 2 peren
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een ronde springvorm (doorsnede van circa 18cm) met bakpapier.
Meng het amandelmeel met het bakpoeder, de baking soda en de cacao.
Klop de eieren los en voeg de olijfolie hier aan toe. Prak de bananen met een vork. Meng de bananen met het eiermengsel en voeg het geheel toe aan het meelmengsel. Roer met een spatel voorzichtig door elkaar tot een beslag. Het beslag is compacter dan je van bijvoorbeeld een cakebeslag gewend bent maar dit hoort zo.
Schenk het beslag in de springvorm.
Schil de peren en snijd in kwarten. Snijd de kwarten vervolgens in plakjes en leg de plakjes in een waaier op het cakebeslag.
Bak de gezonde peren chocolade cake in circa 55 minuten gaar in het midden van de oven. De cake is goed wanneer je erin prikt met een satéprikker en deze er droog uitkomt.
Wanneer je deze cake, net als ik, als gezond tussendoortje wil eten kun je ‘m prima in plakjes invriezen. Laat de cake eerst helemaal afkoelen en snijd dan in plakken. Verpak iedere plak goed in aluminiumfolie en doe in de vriezer. Nu kun je iedere ochtend een plak uit de vriezer pakken en meenemen naar je werk.
Ik schreef het al eerder, na onze ski vakantie was het gezonde eten er een beetje uit bij mij. Dat is op zich niet erg maar een beetje balans kan geen kwaad 😉 Maaltijden eet ik eigenlijk altijd wel gezond, maar ik was vooral veel aan het snoepen tussendoor. Dus ik besloot vorige week maar weer eens te experimenteren met een nieuw gezond baksel. Dit keer ook maar eens in een andere vorm, anders worden de foto’s zo saai 😉 Ik was zelf erg tevreden over dit baksel maar door de bittere smaak van de cacao is het niet heel zoet. Ben jij echt een zoetekauw? Voeg dan eventueel 1 of 2 eetlepels honing, maple syrup of agavesiroop toe aan het beslag.