Ingrediënten voor 1 bakje:
– blikje tonijn op water
– 2el skyr
– 1 stengel bleekselderij
– 15g bieslook
– Versgemalen peper naar smaak
– Flinke snuf paprikapoeder
– Kleine snuf Provençaalse kruiden
Laat de tonijn uitlekken en meng met de skyr. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en hak de bieslook fijn. Meng dit samen met de overige kruiden door de tonijnsalade. Serveer direct, bijvoorbeeld op een cracker of broodje. Je kunt deze gezonde tonijnsalade enkele dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Ik ben sinds een tijdje best wel veel aan het sporten, In de meeste weken red ik de 4 tot 5 keer per week wel. Omdat dit best intensief is voor je spieren, probeer ik actief na te denken over het spierherstel door te zorgen dat ik op een dag ook meer dan voldoende proteïne binnen krijg. Deze gezonde tonijnsalade past daar helemaal bij. Zowel de tonijn als de skyr bevatten relatief veel eiwitten. Meestal eet ik ‘m bij de lunch op een pistolet met een flinke hand knapperige ijsbergsla erbij. In combinatie met de bleekselderij heb je daarmee meteen alvast een beetje van je dagelijkse portie groente binnen.