Wauw gisteren keek ik weer eens naar mijn website statistieken en zag ik ineens dat er inmiddels meer dan 2000 unieke bezoekers per week op de website komen. Super gaaf! Ik heb geen idee waar jullie ineens allemaal vandaan komen maar wil jullie heel hartelijk bedanken voor het trouw lezen van mijn blog! En omdat de feestdagen eraan komen, heb ik een heel leuk cadeautje om weg te geven… Wat dat is? Lees snel verder!
Ingrediënten voor circa 20 koekjes:
Voor de koekjes (wanneer je geen gingerbreadmen vormpje hebt kun je ook reguliere koekvormpjes gebruiken)
• 350g bloem
• 1 theelepel bakpoeder
• 2 theelepels gemberpoeder
• 1 theelepel kaneel
• 125g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 175g bruine basterdsuiker
• 1 ei
• 4 eetlepels golden syrup
Voor het glazuur
• 100g poedersuiker
• 6 eetlepels limoensap (ongeveer 1 limoen, evt. kun je ook water gebruiken)
Voor de versiering
• 40 witte chocoladepastilles (of andere snoepjes)
• Evt. goudpoeder
Begin met het maken van het koekjes beslag. Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden. Snijd de boter in blokjes. Kneed de boter met het bloemmengsel en de suiker tot een kruimelig deeg.
Kluts het ei en voeg samen met de golden syrup toe aan het deeg. Kneed tot een stevige bal en verpak in plastic folie. Leg het koekjes deeg circa 30 minuten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Ga alvast verder met het maken van het glazuur. Hiervoor meng je de poedersuiker met het limoensap. Klop totdat je een stevig glazuur hebt. Het glazuur is goed wanneer het langzaam van de klopper af drupt (eerder te stevig dan te dun maken). Voeg eventueel nog wat extra poedersuiker of limoensap/water toe om de juiste structuur te krijgen.
Bestrooi je werkblad met bloem en rol hierop het koekjesdeeg uit tot een plak van circa een halve centimeter dikte. Steek de gingerbreadmen uit met het vormpje en leg op de bakplaat. Pak de deeg restjes steeds weer bij elkaar en rol opnieuw uit om extra koekjes te kunnen uitsteken.
Bak de koekjes in circa 15 minuten in het midden van de oven gaar. Laat afkoelen en versier met het glazuur en snoepjes. Ik bracht het glazuur gewoon aan met de achterkant van een theelepeltje. De snoepjes plak je vast met een beetje glazuur. Ik bestrooide ze nog met een beetje goudpoeder voor een extra feestelijk effect.
Bron: foodies the big Christmas issue
Vlak voor mijn vakantie kreeg ik een gaaf aanbod! Ik kreeg de kersteditie van foodies magazine thuisgestuurd. Die ging natuurlijk mee op reis en aan het zwembad in Jamaica heb ik ‘m helemaal doorgelezen. Super leuk: ruim 200 pagina’s met heel veel Kerst inspiratie. Recepten variërend van simpel tot wat lastiger, amuses tot taarten en alles zonder ingewikkelde ingrediënten. Ik kreeg er in ieder geval erg veel inspiratie van en heb een aantal (variaties op) recepten direct op mijn “to cook” lijstje gezet. Echt een aanrader voor wie nog een last minute Sinterklaas cadeautje zoekt of gewoon om jezelf mee te verwennen!
Het ging zo kriebelen, dat ik zondag na thuiskomst van vakantie direct de keuken in dook om dit recept voor gingerbreadmen te bakken. Het decoreren is even wat werk maar dan heb je ook wat. Vind je ze niet super leuk?! Bij zowel mijn collega’s als die van Mark vielen ze in ieder geval erg goed in de smaak.
Maar goed waar blijft dat cadeautje zul je misschien denken? Het leuke is, ik mag een van jullie blij maken met een jaarabonnement op foodies magazine! Dat is een jaar lang iedere maand volop kookinspiratie! Lijkt je dat wat? Laat me dan hieronder in de reacties weten waarom jij die prijs wil winnen. Let op, als je nog niet eerder een reactie hebt achtergelaten op Uit de pan van San, moet je reactie eerst goedgekeurd worden voordat deze zichtbaar wordt, dit kan soms een dag duren. Maak extra kans om dit fijne bakpakket te winnen door Uit de pan van San te volgen op Facebook, Instagram en Pinterest. Aangezien ik graag voor Sinterklaas speel, trek ik op zondag 6 december een winnaar en deze krijgt van mij persoonlijk bericht. Stiekem ben ik jaloers op de winnaar en heb ik besloten zelf ook maar gewoon een abonnement te nemen!
Inmiddels is de winactie afgelopen en is het abonnement gewonnen door Susan. Van harte gefeliciteerd! Ik heb je een mailtje gestuurd om het te kunnen regelen.
30 reacties
Naar het reactie formulier
Ik zou graag het foodies magazine abonnement winnen omdat ik dol ben op lekker koken! Hopenlijk weten we binnenkort of ons appartement definitief verkocht is zodat we zelf eindelijk op zoek kunnen naar een nieuwe woning, waar ik me lekker kan uitleven in een nieuwe keuken! Dan komen al die lekkere recepten in de foodies goed van pas!!!
Auteur
Wat leuk! Heel veel succes met de verkoop!
En alvast veel plezier met het zoeken naar nieuwe woning 🙂
Groetjes, Sanne
Ben ik dan de eerste die reageert? Ik zag vandaag je blogpost en winactie al voorbij komen. Ik word elke dag weer blij van je recepten en blogs die je post. Heb al meerdere recepten bewaard die ik nog wil maken, bijvoorbeeld de Amerikaanse pumpkin pie. Zal ik die volgende week dan toch echt maar eens gaan maken?
Ik heb het kerstnummer van foodies besteld en ben helemaal fan! Wat een dik kerstnummer zeg! De champagnetaart vind ik trouwens ook echt iets voor jou, misschien zelfs wel voor je bruiloft;) En wat een goede aankondiging van het volgende nummer staat erin: taarten en toetjes met anijs. Ik heb anijs thuis, maar gebruik het eigenlijk veel te weinig. Een hele fijne en gezellige decembermaand toegewenst met nog veel leuke blogs!
Auteur
Hey Silvia,
Wat een lief berichtje, dank je wel!
Leuk dat jij ook zo enthousiast bent over het kerstnummer!
De champagnetaart lijkt mij ook verrukkelijk, maar mijn vriend wil liever niet dat ik zelf de bruidstaart maak omdat hij bang is dat dit teveel last minute stress op levert.
Stiekem twijfel ik zelf nog een beetje of ik het niet toch wil doen 😉
Jij ook een fijne decembermaand!
Groetjes, Sanne
Nou, ik wil dat abonnement ook wel winnen. Gewoon omdat het altijd leuk is om iets te winnen. En iedere maand een kooktijdschrift in de brievenbus lijkt me wel wat.
( Hoef ik niet meer zo vaak op je blog te kijken, ha, ha )
Ik zie op de foto dat de verjaardagscadeautjes al goed benut worden, leuk.
Auteur
Ja leuk zijn de schaaltjes he?! 🙂
Nogmaals bedankt!
Ik zou graag dit abonnement willen winnen omdat ik me pas sinde kort ben gaan verdiepen in het koken zonder pakjes en zakjes. Hiervoor kan ik natuurlijk wat inspiratie gebruiken en daarvoor zou dit abonnement perfect zijn!
Auteur
Goed bezig!
Wat leuk Sanne! De gingerbreadmen cookies waren echt super lekker! Ik zou het foodies magazine wel willen winnen om nog meer geïnspireerd te raken door dit soort lekkere recepten. Ik hou altijd van iets nieuws.
En toevallig stond een lekker kookboek/tijdschrift ook dit jaar weer op mijn verlanglijstje.
En hopelijk nog veel recepten op uit de pan van san in december 🙂
Auteur
Dank je wel 🙂
Zou leuk zijn als ik Sinterklaas kan spelen dan!
Er komen nog een aantal mooie Kerst toppers aan dus hopelijk zit er iets bij voor je!
Groetjes, Sanne
Te gek! inspiratie voor lekker eten kun je nooit genoeg hebben. Liefde gaat door de maag, op woensdag is het altijd mijn taak om mijn man te verblijden met een lekker en verrassend bord met goed eten en een goede wijn erbij. Kom maar door met die foodies😄
Auteur
Wat leuk! En als jij eens verwend wil worden kun je het blad mooi onder de neus van je man schuiven 😉
Hoi Sanne,
Ten eerste vind ik het supertof om te zien wat je nu doet, +- 12 jaar na Raayland!
En ten tweede: ik kook erg graag en jou recepten geven mij of een gemakkelijke avond omdat ik weet wat ik moet koken of ze geven mij inspiratie om ergens iets lekkers van te maken.
En deze gingerbread mannetjes ga ik dit weekend zeker bakken!
Auteur
Hey Els!
Wat leuk om een berichtje van je te ontvangen!
Super bedankt voor je enthousiaste reactie en leuk om te horen dat jij ook graag kookt 🙂
Hopelijk gaat met jou ook alles goed?!
Alvast smakelijk voor de gingerbread koekjes.
Groetjes, Sanne
Leuk! Ik zou heel graag het Foodies magazine willen winnen omdat ik nu in werkloos ben graag middagjes in de keuken sta om manlief en vriendinnen te verrassen met lekker eten 🙂
Auteur
Dat klinkt als een goede reden 🙂
xx
Hoi Sanne,
Ik zou graag het abonnement willen winnen en het mijn man cadeau willen doen. Ook mannen mogen lekkere dingen maken (en hun vrouw verwennen), toch? xxx
Auteur
Hahahaha zeker weten! Nu maar hopen dat ie dat dan ook gaat doen 😉
Wat leuk Sanne, je Gingerbread Men zien er fantastisch uit! Ik wil het abonnement op Foodies wel willen winnen; nu speur ik elke week het internet af naar leuke recepten, en wat is nu leuker om een bundel inspiratie thuisgestuurd te krijgen in de vorm van Foodies?!
Auteur
Dat zou zeker fijn zijn! Veel succes met winnen!
Wat een gave witactie! Ik zou graag het abonnement willen winnen aangezien ik heel vaak inspiratieloos ben maar wel graag verrassende en nieuwe recepten uit wil proberen!
Auteur
Daar gaat Foodies zeker bij helpen. Succes!
Jaaaa ik doe graag mee met de winactie. En waarom? Omdat ik vaak vriendinnen en familie te eten krijg en ze ook graag komen. Er staat hier altijd weer iets op tafel wat ze zelf niet aandurven. Dus nog meer inspiratie vind ik graag in FOODIES 🙂 zodat ik iedereen hier kan blijven verwennen met lekkernijen 🙂
Auteur
Dat klinkt herkenbaar 🙂
Ik zou het graag willen winnen voor mijn vader zodat ik hem er mee kan verrassen. Hij is sinds een paar jaar steeds meer aan het koken en bakken geslagen en zoekt lekkere recepten uit. Die wij natuurlijk graag proeven. Zelfs voor zijn kleindochter van bijna 2 kookt hij het liefst iets speciaals, maar op haar verzoek wel een pasta!
Auteur
Wat lief dat je het abonnement cadeau wil geven 🙂
Ik vind Foodies magazine een erg mooi blad. Inspirerend en leuk om doorheen te bladeren. Ik koop het weleens. Abonnement is beter natuurlijk.
Auteur
Dat is zeker beter, vooral als het gratis is 😉
Hoi San,
Ik vind het altijd leuk om weer nieuwe receptjes uit te proberen en lekkere nieuwe dingen te koken, en daarbij komt Foodies natuurlijk erg goed van pas:)
Auteur
Daar komt Foodies zeker bij van pas! Succes!
PS had je m’n nieuwe receptje met brie al gezien? Speciaal voor jou 😉