Goede voornemens weekmenu 1

Happy new year!! Dat 2017 maar een gelukkig en gezond jaar mag worden met vele culinaire hoogtepunten! Voor ons zal het sowieso een bijzonder jaar worden met de kleine op komst. Over 2 weekjes ga ik lekker met verlof. Voor de komende weken plan ik nog wat blogberichtjes in, maar als de baby er eenmaal is laat ik mijn blog even schieten om volop van de kraamtijd te kunnen genieten.

Maar goed, zover is het nog niet. Een nieuw jaar, dus altijd reden voor goede voornemens. Wat zijn die van jou? Ik heb er dit jaar geen gemaakt maar we wel voorgenomen om mijn agenda een stukje rustiger te houden en niet meer zo ver vooruit te plannen. Tot nu toe lijkt dat aardig gelukt met alleen plannen voor volgend weekend en 1 bruiloft in juni in de agenda en voorlopig ga ik dat ook lekker zo houden. Word er nu al heerlijk zen van 😉

Nog even terug naar die goede voornemens. Voor de meeste mensen is gezond eten er daar toch een van. Daarom heb ik besloten om je daar dit jaar mee te helpen. De komende 4 zondagen komt er steeds een gezond weekmenu online zodat het makkelijker wordt om die goede voornemens vol te houden. Komt ie voor week 1…
img_2643
Zondag: lasagne met geroosterde groentes
Maandag: Indiase maaltijdsoep
Dinsdag: zoete aardappel stamppot
Woensdag: tonijn steak met pittige avocadosaus, serveer hier bijvoorbeeld een groene salade of peultjes of sugar snaps bij
Donderdag: Griekse bulgur salade
Vrijdag: Arabische pompoen
Zaterdag: Flammkuchen met pittige kip en spinazie

Wat mij betreft ligt de sleutel tot succes bij gezonder eten in voldoende variatie maar ook bewuste keuzes maken. Je hoeft heus niet alleen op een blaadje sla te knagen of een crash dieet te volgen om gezond bezig te zijn (dat is zelfs helemaal niet zo gezond!). Een zelfgemaakte flammkuchen smaakt minstens zo lekker als die diepvriespizza uit de supermarkt, het is alleen een stuk voedzamer en beter voor je. Daarmee kan die dus prima in een gezonder eetpatroon en blijft het meteen wat makkelijker om die goede voornemens vol te houden en je manier van eten echt te veranderen.

Uiteraard ben je er nog niet met alleen gezonde keuzes voor je diner. Begin de dag daarom met een gezond ontbijt. Zelf ben ik nogal fan van skyr met vers gesneden fruit, rozijnen, havermout en lijnzaad maar kies hierin je eigen voorkeur. Een goed gevulde smoothie of gewoon een volkoren boterham met gezond beleg is ook prima. In het weekend kun je jezelf best trakteren op iets lekkers zoals dit appel crumble ontbijt of deze banaanpannenkoekjes.

Voor de lunch zijn zelfgemaakte soepen en salades (zonder vettige dressings!) altijd een goed idee. Dit zorgt er meteen voor dat je ook bij de lunch al de nodige groentes en daarmee vitamines binnen krijgt. Liever gewoon brood? Kies dan voor gezond beleg zoals avocado, hummus en geitenkaas. Let op met vleeswaren want hier zitten bijna altijd een hoop toegevoegde suikers in. Probeer ook op je brood zoveel mogelijk groente toe te voegen door er een handje sla, wat plakjes komkommer of een tomaatje aan toe te voegen.

Mijn persoonlijke valkuil voor gezond eten zit ‘m vooral in de tussendoortjes. Als je voor een chocoladebedrijf werkt ligt verleiding altijd op de loer en zit er snel een stukje van zo’n heerlijke reep in je mond 😉 Zo heeft iedereen vast zijn eigen verleidingen tijdens een drukke dag dus zorg er voor dat je voldoende gezonde tussendoortjes voorhanden hebt. Een handje noten, iets van fruit, worteltjes, tomaatjes of andere groentes zijn natuurlijk altijd goed. Maar ben je zoals ik best een zoetekauw denk er dan eens aan om in het weekend een gezond baksel te maken wat je in plakken in vriest. Zelf bak ik bijvoorbeeld vandaag dit banaanbrood met appel. Zo’n plakje is overigens ook heel erg lekker als ontbijt.

Succes met jouw goede voornemens deze week!


2 reacties

1 ping

    • Riny Visser op 01/01/2017 om 10:42
    • Reageer

    Wens jou een heel gezond en voorspoedig 2017 samen met mark.
    Het zal weer een heel byzonder jaar voor jullie worden.
    Hopelijk gaat alles goed met de bevalling..
    Heel erg bedankt voor al je recepten die je altijd deelt.
    Ik wens je alvast een fijne verloftijd.
    Zag een foto van de babykamer. Wat leuk zeg.
    Sterkte hoor, en geniet..

    1. Hoi Riny,

      Heel erg bedankt voor je lieve berichtje!
      Het zal zeker weer een bijzonder jaar worden inderdaad, je gaat er vast het een en ander over terug lezen in de komende maanden 😉
      Voor jou ook een heel gelukkig en gezond 2017!

      Liefs, Sanne

  1. […] met daarin ook tips voor gezonde ontbijtjes, lunches en tussendoortjes. Deze vind je hier: – Weekmenu 1 – Weekmenu 2 – Weekmenu 3 – Weekmenu […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.