Ingrediënten 3 personen:
– 225g volkoren couscous
– Handje rozijnen
– 1 portie ovengedroogde tomaatjes
– 1/2 komkommer
– 2 rode paprika’s
– 100g feta
– 1 ui
– 200g gyros
Begin met het maken van de oven gedroogde tomaatjes volgens dit recept. Dit kan prima al een dag eerder, de tomaatjes blijven enkele dagen houdbaar als je luchtdicht in de koelkast bewaard.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg de rozijnen eraan toe tijdens het wellen. Snipper de ui en bak deze samen met de gyros in de koekenpan.
Snijd ondertussen de komkommer, paprika’s en feta in blokjes.
Neem 3 mooie schaaltjes en verdeel de couscous hierover. Beleg vervolgens met de gebakken gyros, de gesneden rauwkost, de oven gedroogde tomaatjes en de feta. Smakelijk eten!
Met enige regelmaat eten wij pitabroodjes met een lekkere vulling. De ene keer is dat falafel met allerlei toppings, soms gehaktballetjes of kip, maar soms ook gyros. Echter, heb ik daar dan niet altijd zin in omdat het een beetje ongezond voelt. Dus soms maak ik voor mezelf dan deze Griekse gyros bowl. Bevat toch wat meer groentes en de couscous heeft ook wat betere voedingswaarden dan een pitabroodje. Deze Griekse gyros bowl is super simpel te maken en lekker snel klaar. Binnen 10 minuten kun je eten als je de oven gedroogde tomaatjes de avond van tevoren al hebt klaar gemaakt. En ook daar heb je weinig werk aan, je moet er alleen wel wat geduld voor hebben. Als alternatief kun je ook zongedroogde tomaten gebruiken.