Ingrediënten voor 1 wekpotje:
• 50g verse basilicum
• 1 teen knoflook
• 50g pijnboompitten
• 50g parmezaanse kaas
• 100ml olijfolie
• Peper & zout naar smaak
Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixerset met hakmolentje nodig.
Snijd de kaas in grove brokken en pers de knoflook uit. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de keukenmachine en mix tot een dikke pasta.
Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe en mix dit er langzaam doorheen. Als je geen keukenmachine hebt kun je de ingrediënten ook pureren met een staafmixer. Proef en voeg eventueel nog wat meer van een van de ingrediënten toe.
Bron: Koken met Jamie
Zoals ik gisteren al vertelde probeer ik momenteel te minderen met suiker. Ik vind dit vooral belangrijk voor producten waar wat mij betreft geen suiker in hoort zoals broodbeleg (aan bijna alle pindakaas, humus, pesto, etc. uit de supermarkt is suiker toegevoegd) of pastasaus dus daarom maak ik dit zoveel mogelijk zelf. Aangezien deze groene pesto lekker is op je brood maar ook een goede basis is voor een lekkere zelfgemaakte pastasaus, past dit recept perfect in mijn goede voornemen. Deze groene pesto kun je prima in porties verpakken en 3 tot 4 maanden in de vriezer bewaren. Ik maak dan ook vaak meteen meerdere porties, dit kost evenveel tijd en zo kun je weer een tijdje vooruit.
2 pings
[…] blaadjes basilicum – Stukje mozzarella (ongeveer 2 plakjes van een bol) – 3 theelepels groene pesto – 1 ei, geklutst Verder nodig: 1 koekuitsteker in de vorm van een ster en 6 […]
[…] je de groene pesto zelf wil maken doe je dat eerst volgens dit recept. Dit kan prima al enkele dagen van te voren; de pesto is best een paar dagen […]