Ingrediënten voor 1 schaaltje
• 1 rijpe avocado
• sap van 1/2 limoen
• 1/2 sjalotje
• 2 cherry tomaatjes (of een flinke plak van een grote tomaat)
• 2 theelepels versgemalen chilivlokken
Voor dit recept heb je een keukenmachine, blender of staafmixer nodig.
Snipper het sjalotje fijn en halveer de cherry tomaatjes. Doe dit in de keukenmachine, blender of in een kom als je de staafmixer gebruikt. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Voeg toe aan het sjalotje en de tomaat en besprenkel met het limoensap. Probeer ervoor te zorgen dat alle avocado bedekt is met een beetje limoensap, hierdoor blijft de avocado mooi groen waardoor je guacamole er lekkerder uitziet. Pureer nu alle ingrediënten totdat je een mooie gladde guacamole hebt.
In een afgesloten bakje blijft deze guacamole een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Ik ben gek op avocado en eet erg graag guacamole. Ik vind het heerlijk als dip bij warme nachochips met kaas, als groentedip of op een burrito maar ook op (rogge)brood in combinatie met schijfjes komkommer. Zelfgemaakte guacamole is niet te vergelijken met de kant en klare guacamole die je in de supermarkt koopt. Zelfgemaakt is guacamole echt veel lekkerder en het is super snel gemaakt! Het is ook erg lekker om nog een half teentje fijngehakte knoflook aan dit recept toe te voegen maar omdat ik de volgende dag een afspraak had besloot ik de knoflook dit maal achterwege te laten.